keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Rakennuslupasäätöä

Viime viikolla Ko-ti pisti rakennuslupahakemuksen kunnalle sisään. Ja eilen saimme sähköpostia, että speksaamamme kattomalli (tiilikuvioinen peltikate) on rakennustapaohjeen vastainen, että pitää olla joko tiilikatto tai saumattu pelti, tiilen näköinen pelti ei käy. Ja semmoinen muutos näyttää tietävän budjettiin taas lisää kustannuksia.

Tuossa on sitten viimeisin havainnekuva katosta muutoksen jälkeen. Ihan siistihän toikin on kyllä, ainut mikä harmittaa on ettei me tai kukaan muukaan ollut rakennustapaohjeesta tuota huomannut aikaisemmin.

Kuvassa on myös talon aiotut värit. Onpa vain vaikeaa valita, minkä värinen talon pitäisi olla. Rakennustapaohjeet antoivat tässäkin suuntaa, mutta (onneksi) vaihtoehtoja jäi vielä paljon ja niitä sitten ilta jos toinenkin pyöriteltiin ja mietittiin. Tuohon tikkurilan siniharmaaseen sitten päädyttiin. 

5 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hullunkuriselta tuo kattomääräys kun tiili kelpaa, mutta ei tiilikuvioitu kate. Meillä olin alun perin suunnitelmissa saumattu peltikatto, mutta vaihdettiin kustannussyistä tiilikuvioituun peltikattoon.

  Tuollainen siniharmaa on kaunis sävy. Valkoiset ikkunat erottuvat siitä hienosti. Meilläkin harmaa oli vaihtoehtona, mutta päädyttiin lopulta valkoiseen (+tummiin ikkunoihin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleeko teille myös tummat sisäpokat?

   Meillä on nyt tummanruskeat pokat ikkunoissa ja voi kun ne pimentävät aivan valtavasti! Yksi tärkeimmistä (ja odotetuimmista) ulkonäköasioista tuossa uudessa talossa onkin ollut nuo valkoiset ikkunoiden puitteet, niin sisältä kuin ulkoa, ettei vaan vahingossakaan pimennä :)

   Poista
 2. Me oltiin ensimmäiset 3-4 kk sitä mieltä,että talosta tulee ulkoa vaalea/ruskeat tehosteet, mutta sitten kelkka kääntyi täysin ja siitä tuleekin tumman harmaa ruskeilla tehosteilla :D Eli allekirjoitan täysin värin valkkaamisen vaikeuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä "onneksi" tulee jokaikisestä muutoksesta niin iso lisälasku, että ei ole kauheasti varaa vaihdella ja vatvoa. Muutenhan muuttelisin juttuja joka päivä, kun olen vatvomisen uimamaisteri :D

   Poista