sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pinnat - laattaa

Vaikeinta pinnoissa oli päättää märkien tilojen laatat. Enkä ole kyllä vieläkään ihan varma. Onhan tässä onneksi aikaa vatvoa ja vaihtaa.

Laattavalikoima on laaja ja lisäksi pitäisi vielä päättää, mitenkä laatat sinne seinään ladotaan. Vaakaan, pystyyn, vinoon vai tiiliseinäladonnalla. Sitten kun vielä lisää koristelaatat, niin vaihtoehtoja on ääretön määrä.

Vaikein päätettävä on ollut se, minkä kanssa kaikki laattapintojen valitsijat tuntuvat painivan; mattaa vai kiiltävää? Ja kuinka mattaa tai kuinka kiiltävää. Laattoja ei nyt vaihdeta vuosittain, joten seuraavaksi 10-20 vuodeksi pitäisi päättää sopivaa pintaa. Tuntuupa vain vaikealta.

Meille onneksi kuului talopakettiin joitakin laattamalleja, joten vaihtoehtoja oli tuhansien sijaan alta kymmenen. Toki myös muuta voi ostaa, mutta tämä rajaus oli hyvä lähtökohta. Aloitimme miettimisen pesuhuoneesta ja vertailimme vaihtoehtoja lattialaattaan. Halusimme seiniin suuriltaosin valkoista niin puhtaanapidon helpottamiseksi kuin valon vuoksi. Saunaan on tulossa harmaata lasia, joten valkoinen sopi suihkun puolelle, mutta jotain tummaakin saisi olla.

Suihkujen seinällä on ikkuna epäsymmetrisessä kohdassa, joten yleiset suihkun takana olevat "vauhtiraidat" olisivat näyttäneet ehkä hieman oudoilta. Päädyimme sitten laittamaan koko seinän eri laatalla, kuin muut tilat. Suihkuseinään tulee tummaa mustanharmaata sintesis negron 25 x 40 laattaa (kuvassa vasemmalla seinällä).

Tämän myötä päätimme myös muihin seiniin kiiltävän laatan, saman kokoisen moncofarin blanco brillon. Laatat on mietitty vaakaan, mutta arvon vielä, pitäisikö ne kuitenkin latoa pystyyn? Samoin kun tuossa kuvassa. Toisaalta tuossa Sintesis-sarjassa on myös tuota mielekästä kuviolaattaa (jonka mies kuulemma kelpuuttaa, jos kuviota kutsuu lehdiksi joilla on heteet, eikä kukiksi. Tietenkin ne ovat lehtiä!), joten voisi tuotakin vielä harkita. Pitää hahmotella nuo kylppärin seinät koneelle ja aloittaa virtuaalilaatoitus, sittenhän sen tietää.

Moncofarin matta laatta oli niin harmahtavan kellertävä, että päätimme saman kiiltävän valkoisen ja ison laatan myös vessoihin samoin kun kodinhoitohuoneen kuranurkkaukseen.Näillä laatoilla mennään, mutta pieniä muutoksia voi vielä tulla.

Keittiöön tulee välitiloihin valkoista lasia laatan sijaan, joten onneksi sitä ei tarvinnut miettiä, ainakaan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti