lauantai 20. huhtikuuta 2013

Pinnat - lattialla

Vaikka odottelemmekin vielä rakennuslupaakin, niin tässä vaiheessa on jo talon sisäpinnat päätetty. Kun ajoissa tekee, niin sittenhän sitä kerkeää muuttamaan mielensäkin vielä moneen kertaan.
Talotoimittajamme yhteistyökumppanina on RTV ja sieltä tulee siis kaikki pintamateriaalit. Lisäksi RTV:n sisustussuunnittelija Terttu Havimäki oli apuna päätösten teossa. Parina iltapäivänä kävimme vaihtoehtoja katsomassa ja päätökset tuli tehtyä. Terttu osasi hyvin ehdotella erilaisia vaihtoehtoja ja sai äkkiä kiinni ajatuksistamme ja toiveistamme. Erittäin hyvää palvelua ja nyt on päätökset tehtynä. 

Ensin esittelen lattiat.
Lattiat ovat joko laattaa tai laminaattia. Laatta tulee niihin tiloihin, missä voi olla kuraa tai vettä lattialla, laminaatti taas oleskelutiloihin ja loppuihin makkareihin.

Eteiseen, kirjastoon ja viherhuoneeseen valittiin harmaata 30 x 30 Venezia Rialto-laattaa.






Kodariin, kylpyhuoneeseen, saunaan ja vessoihin tulee harmaan mustaa 10 x 10 luoto-laattaa.

Muihin tiloihin tulee laminaattia, jonka ajattelimme tarpeeksi huolettomaksi meidän käyttöömme. Halusimme harmahtavan puupintaa esittävän laminaatin ja olipa yllättävän vaikea löytää! Jostain kumman syystä suurimmassa osassa puujäljitelmälaminaattia on paljon punasävyä, jota emme halunneet. Tertun kanssa sitten pyörittelimme eri malleja eri valoissa melkein tunnin verran, ennen kuin toivomamme sävy löytyi. Valitsimme lopulta LC200-sarjan sävyn 6011, joka on tarpeeksi kestävä ja tarpeeksi neutraali meidän makuumme.
Listat tulee olemaan valkoiset ja kynnyslistat metalliset. Tälle pohjalle on hyvä ja helppo rakentaa muuta sisustusta.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista kuulla teidän pintamateriaalivalinnoista! Me löydettiin RTV:n valikoimasta kiva parketti ja samalla huomattiin, että siellä oli myös kivoja laattoja. Oltiin alustavasti ajateltu, että hankitaan pintamateriaalit K-raudasta, mutta RTV taitaa olla hyvä kilpailija.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa, kun käyt Kähmis kommentoimassa! Taidetaan mennä aika yhtämatkaa näissä meidän projekteissa :)

    Mä tykästyin kovasti RTV:n palveluun ja varsinkin seinälaattoihin ja tapetteihin. Meillä onneksi talopakettiin kuuluu joitakin laatta- ja pintavaihtoehtoja. Muuten valikoima olisi kyllä ihan hengästyttävän laaja ja me ollaan sellaisia vatvojia, että ei oltaisi saatu päätettyä pintoja vielä joulunakaan :)

    Ja toki siis olisi saanut ottaa (ja maksaa ekstraa) vaihtoehtojen ulkopuoleltakin, mutta ainakin lattiaan löytyi hyvät näin. Seinäpinnat tuleekin olemaan sitten muusta valikoimasta, mutta niistä toisessa postissa.

    VastaaPoista