lauantai 27. huhtikuuta 2013

Lisää Raspberry Pi säätöä yms teknopornoa.

Aiemmin taisinkin jo postata edullisen LCD näytön jonka ostin ebaysta. Oheisesta sivusta löysinkin hyviä vinkkejä kuinka muuttaa 12V näyttö toimimaan 5V:nä. http://www.raspberrypi-spy.co.uk/2012/11/cheap-miniature-lcd-screen/


Joten rupesin puuhasta toimeen, pistin kolvin lämpiämään ja 10cm pätkät mustaa ja punaista piuhaa.
Tässä ennen ja jälkeen kuvat, ja ilokseni täytyy todeta, että nytten monitori toimii 5V virtalähteellä.

Tarkempi kuva tuosta mustasta 8 jalkaisesta chipistä (XL1509 lukee chipin päällä jos katsoo suurennuslasilla) johon powerin piuhat kolvasin kiinni:

Eli irroitin punasen ja mustan piuhan alkuperäisistä pinneistä ja juotin jatkopiuhat kiinni johtimiiin ja punainen piuha (5V) kiinni pinniin nro 2, ja musta GND/maa kolvataan toiselle puolelle. Siihen virtaliittimeen ei kannata 12V:tä enää muutoksen jälkeen tarjota, jos teette samanlaisia virityksiä itse :)

Tässä vielä demo-video minun toimivasta 5V LCD monitorista Raspberry Pi:n kanssa:


Ebaystä tilattua...

Valkoharjainen seinälevy, 5.7e/kpl englannin ebaysta, ihan vaan testimielessä tilasin, tarkoitus lähinnä piiloittaa johtoviidakkoa, esim seinälle menevän littanatelkkarin taakse tuommoinen, ja toinen samanlainen alas pistorasiakorkeuteen, niin voi seinän sisällä vetää HDMI yms kaapelit telkkarille. Mustaharja version olinkin jo tilannut aikaisemmin.

Ja tässä vähän kuvia DC stepdown moduuleista, ebaysta 1.1e-1.3e/kpl, näillä voi muuttaa teknisessä tilassa 12V DIN tilatiedot 3.3V:hen, jotta Raspberry Pi osaa lukea ja ohjata talon valaistuksia tarpeen vaatiessa. Tästä tulee joku mega postaus kunhan talon sähkötyöt on joskus tehty. Tässä lähinnä spoileri kuvia osista joita viritykseni mahdollisesti tarvitsee.

Ebay ostoksia, dallas lämpötilasensori, 2.9e/kpl, voidaan käyttää lämpötilan mittaamiseen, esim Raspberry Pi:llä. Tästäkin aiheesta lisää jossain vaiheessa, kunhan ehdin tuotakin testaamaan. Samoin löytyy tuollainen sininen pikkuruinen DHT-11, 1.1e/kpl, joka on pikku peukalon pään kokoinen lämpötila ja kosteusmittari.

Sitten lisää ebay ostoksia, Nokia 5110 puhelimen näyttö, jonka voi tunkata kiinni Raspberry Pi:hin, vain 2.5e/kpl, joten on kohtuu edullinen näyttö. Tämä ihan vain referenssi spoilerina:

Varmaan jossain vaiheessa tulee lisää postausta aiheesta, sitten kun itse tuon virittelen toimintaan...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti