tiistai 24. syyskuuta 2013

Ulkovaloista

Näin syksyn myötä kiinnostuu valoisemmista asioista ja sähkärin tehdessä johtovetoja valaisinasiat ovat mielen päällä.

Ajattelin aloittaa pohdinnan siitä helpoimmasta päästä, ulkovaloista.
Pihalle tulisi niin seinävaloja kuin pollareita. Omaa silmää (ja lompakkoakin) miellyttää seinävaloissa eniten nämä Konstsmiden kolme mallia, joissa kaikissa heijastuu valot niin ylös kuin alaskin.

 Mutta sitten, mitkä pollarit ostaisi näiden seuraksi?


Osassa näistä löytyy reilun metrin mittaisia samoin kun 45 cm korkeita ja myös tuo korkeudella leikittely houkuttelisi.

Olisiko siellä ruudun toisella puolella mielipiteitä, mitkä yhdistelmät pihavaloiksi?
Tuskailin tätä miehellekin ja hän ihmetellen kysymään, että miksi tätä nyt pitää pohtia, siellähän on jo sähkärille annetussa ohjeistuksessa yhdet vaihtoehdot. Nii-i. Mutta kun ne olivat vasta ne ensimmäiset vaihtoehdot! Kyllähän nyt tätäkin pitää ainakin tovi pohtia, miettiä ja vääntää, vaikka sitten palaisikin siihen ensimmäiseen vaihtoehtoon :D


7 kommenttia:

 1. Nuo kaikki seinävalaisimet näyttävät musta kivoilta, kukin tavallaan, ehkä kaikkein eniten niistä aikaa kestäisi tuo harjattuteräslieriö, vi mikä se nyt sit oiskaan... Ja noista pollareista tuo ensimmäinen on jotenkin kivoin, tuo viimenen on jotenkin kosmisen näköinen... Onko teille tulossa muuten pihaan jotain tummaa, mihinkä nuo mustat sopisivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli ensin suunnitelmissa nuo harjattua terästä olevat, mutta sitten mietin myös noita tummia, koska kivijalka ja katto tulevat olemaan tuollaista tummaa harmaata.

   Poista
 2. Minusta seinavaloista ehdoton suosikkini, ja kaikkein 'kotoisin' on tuo keskimmainen, kuutionmallinen valaisin. Mutta miten se sitten sopii yhteen noiden kolmen 'pollari'vaihtoehtojen kanssa onkin sitten kinkkisempi juttu... Ekasta mallista tykkaan eniten, jos ei tarvi miettia yhteensopivuutta. Viimeinen vaihtoehto olisi ehka helpoin pitaa puhtaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri noin mäkin ajattelin :) Kuutio olisi kivoin, mutta siihen ei löytynyt mitään kivoja pollareita ja jäisivät tuollaisenaan aika irtonaisiksi. Ensimmäinen on hajuttomin ja mauttomin ja siksi ehkä sitten kuitenkin helpoin ja aikaa kestävin.

   Muuten, täällä sataa juuri nyt lunta!!!

   Poista
 3. Meillä on seinävaloina Konstmide Modenat, eli tuo malli mikä on vasemmassa laidassa kuvissa. Valoista on poksahtanut jo kaksi lamppua, vaikka käytössä ne eivät vielä ole juurikaan olleet. Ilmeisesti kuumuus poksauttaa yläpuolen lamppuja. :/ Pitäisi varmaan hankkia kaikkiin ledivalot tai jotkut muut vähemmän kuumenevat.

  Pollareista tuo keskimmäinen vaihtoehto näyttää mielenkiintoiselta, jotenkin tukevammalta kuin muut kaksi vaihtoehtoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina kommentista :)

   Yritin vähän etsiä noille mustille seinävaloille kaveria ja tuo oli yksi harvoista, joka tuli vastaan.
   Itse tykästyin kyllä myös tuohon aika halvan näköiseen tuossa reunimmaisena oikealla. Sitä oli meinaan myös puolen metrin mittaisena ja voisi olla kiva, jos olisi korkeita ja matalia, vähän aina paikasta riippuen. Pollarit tosin taidetaan hommata aikalailla viimeisinä tähän projektiin, mutta kohta voisi tilailla jo seinävaloja, ennen kuin menee ihan pimeäksi.

   Muuten, tosi kiva se teidän roskiskatos! Tykästyin simppeliin malliin kovasti, meille voisi tulla aika samanlainen.

   Poista
 4. Meille on tulossa nuo mustat Modenat. Pollarit on vielä valitsematta. Voi apua niitäkin... En siis osaa antaa mitään mielipidettä :D .

  Sulle/teille on blogissani haaste ;) .

  VastaaPoista