sunnuntai 3. elokuuta 2014

Ulkomaalaus taitaa olla valmis

Sain mukavasti maalausapua vaimon sukulaisilta, joten vihdoinkin on koko talo ja autokatos maalattu kahteen kertaan. Vielä piti tehdä pikkuisia paikkuu- ja korjausmaalauksia, sekä siivota pihaa ja purkaa telineet (ja eihän omakotitalossa koskaan mikään ole täysin valmista), mutta nyt jo uskaltaa sanoa, että valmista on.

Tässä hieman kuvakollaasia siis valmiista jäljestä:


Teknos Nordica Eko:n plussat ja miinukset:

Plussat:
- valittu sävy TM-7833 kuivuu tosi tasaiseksi
- ei tarvitse huolehtia maalatessa, että pitäisi saada koko alue maalattua kerralla. Voi huoletta maalata vain tietyn alueen, ja seuraavana päivänä seuraavan pätkän. Ja ei ole mitään pelkoa, että maalin kuivuttua huomaisit, että missä maalauksien rajat oli.
- maali levittyy todella helposti, karkeaankaan lautaan ei tarvinnut hirveästi hinkata
- harmaa maali lähtee ihosta, lavuaarista ja laatoista helposti pikkuisen hankaamalla (valkoinen ei lähde niin helposti, mutta kynsiharjalla kylläkin)
- maali ei haise juurikaan ja kuivuu suht nopeasti
- pinta on peittävä ja meillä värisävystä johtuen kiiltävän kaunis

Miinukset:
- Menekki on suurempaa kuin purkin kyljessä mainostetaan, jouduimme tilaamaan pari purkkia harmaata lisää. Meillä meni lopulta 95 litraa (eli 9,5 ämpärillistä) harmaata maalia noin 250 neliömetrin alan maalaukseen kahteen kertaan. (Syy tietenkin voi olla maalareissakin tai liian karheasta pohjamaalatusta laudasta)
- valkoinen maali ei lähde helposti irti ihosta ja pensselitkin nihkeämpiä saada puhtaaksi

Kelit olivat aika kuumat, paahteiset ja aurinkoiset, mutta kun maalasi aamuvarhaisella tai yövuorossa, niin saatiin valmista. Nyt on hyvä ja seuraavaksi pihan kimppuun.

1 kommentti:

  1. Hienon näköinen. Meillä myös pitäisi maalaus tehdä kesän aikana. Sävystä en ole kovin varma. En osaa päättää, tahtoisinko harmaan vai enemmän sinisen värin. Saa nähdä! https://www.maalausliikelaaperi.fi/

    VastaaPoista