keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Ulkomaalaus jatkuu

Nyt on saatu maalausurakka jo yli puolen välin, joten on aika pienelle kuvakollaasille urakan edistymisestä. Olen saanut muutaman 12 tuntisen maalaispäivän alle, jonka huomaa sitten öisin jalkakramppien muodossa. Tulee magnesiumia vähän nautittua, että helpottaa.

Saimme valvojaltamme maalaustelineet edullisesti käyttöömme, ja ne ovat olleet todella helpottava elementti varsinkin korkeita päätyjä maalatessa. Kunnon tellingit on must varsinkin isommissa maalausurakoissa. Tikkailla roikkuminen olisi silkkaa hulluutta.

Valkoinen maali on riittänyt hyvin, kun valkoisissa laudoissa on hyvä pohjamaali ja ne ovat paljon sileämpiä kuin seinälaudat. Joka myös siis tarkoittaa sitä, että harmaata maalia on kulunut enemmän kuin riittoisuutta alunperin arvioidessa. Mutta kulutus varmaan johtuu siitä, että pohjamaalattu lauta oli paikoin aika röpelöistä, joka sitten imee maalia enemmän kuin normaalisti. Tässä muutana kuva, jossa näkee varsin hyvin värieron pohjamaalin ja lopullisen värin välillä. Kokoajan olemme sitä tyytyväisempiä Nordica Eko TM-7833 sävyyn kun saamme lisää pintoja lopulliselle värille :).


Ampiaspesiä on joka nurkassa, teippasin ja Raidasin isoimman talon ylänurkasta, jotta olisi hieman turvallisempaa maalata korkealla. Ettei tarvi pelätä, että tulisi kiire alas kesken maalausurakan. Tässä pikku kuva juuri teippailun jälkeen kun muutama ampiainen yritti löytää kotipesälleen. Yleensä ne lopettaa yrittämisen päivässä :)

2 kommenttia:

 1. Hei niillä tellingeillä voi vaikka nukkua ;) Viime kesänä mies lähti hakemaan mulle talon toiselta puolelta maalia ja ihmetteli ku mua ei takas tullessa näkyny. Oli alkanu huhuileen ja sillon mää heräsin, niiltä tellingeiltä siis :D Nuo teidän telineet näyttää tukevilta & turvallisilta (toisin ku meillä viime kesänä: virityksiä viritysten perään. .) Teillä on hyvä ku harmaan alla on tummempi pohjamaali, ponttien kohdat ku kuivuu tosi paljon niin ei valkonen pilkistele kuivumiskohdista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtoi olla hieman väsynyt raksaaja :D
   Toivottavasti joo ei ala saumoista pohjaväri paistamaan. Tuo tumma värihän on siitä mukava, että saa harrastaa tätä maalaamista useamminkin, kun kestää kelejä paljon huonommin kuin vaalea. Saa nähdä, koska tätä riemua on taas edessä ;)

   Poista