torstai 17. heinäkuuta 2014

Ulkomaalaus aloitettu

Viime viikolla Kiitolinja toimitti kahdeksan TM-7833 Nordica Eko 9L tönkkää ja kaksi 9 litran purkkia valkoista. Joten suojateippailun jälkeen pääsin kokeilemaan, miten maalaus sujuu. Vedin ensin yhden seinämän harmaalla kahteen kertaan (eli annoin aina kuivua päivän verran ennen toista kerrosta). Ja täytyy kyllä sanoa, että on todella hyvän näköinen harmaa. Tässä on napsittuna vähän tilannekuvia, siitä kun on aloitettu, ja sitten siitä, että miltä näyttää valmis pinta verrattuna lautatehtaan pohjamaaliin.


Eniten tuntuu aikaa vievän huolellinen suojateippaus, mutta sen kun saa tehtyä, niin maalin sively käy kuin leikkiä vain. Levittyy todella helposti ja on peittävää. Riittoisuus on vielä hieman kysymysmerkki, maalin pitäisi riittää ekaa kertaa maalatessa 6m2 per litra ja toisella kerralla maalattaessa 9m2 per litra, eli yhden 9 litran pönikkä pitäisi riittää kahteen kertaan 32.4m2 alalle. Mutta voi olla, että tuossa testiseinässäni oli monta nurkkaa ja ikkunarakoja tms. syömässä extramaalia. Laskin, että ensimmäisenä testaamani kahteen kertaan maalaama ala oli 27m2. Ja maalipurkki loppui kesken sitä kahteen kertaan maalatessa, joten voi olla, että nykyisellä maalimäärällä ei saada kaikkia seiniä maalattua kahteen kertaan. Mutta voi myöskin olla, että olen vaan laskenut väärin ja että numerot rupeaa täsmäämään paremmin, kun alkaa maalaamaan isompia pintoja.

Seuraan riittoisuutta tulevissa postauksissa, kunhan saan vaan lisää seiniä maalattua siinä määrin, että voi riittoisuutta tarkemmin tarkastella. Ensi viikoksi on luvattu aurinkoa, ja ehkä saamme myös hieman talkooväkeä auttamaan urakassa, maalattavaa todellakin riittää. Toistaiseksi väliaikatietona voi vaan sanoa, että valitsemamme sävy on todella hyvännäköinen tuon laudan päällä oikeassa seinässä.

8 kommenttia:

 1. Ei meilläkään mielestäni maali riittänyt niinkuin maalitehdas lupaa, mutta meillä se kyllä johtui tasan siitä, että pohjamaalaus ei ollut tasalaatuista laudoissa ja jotkut laudat olivat erittäin karheita, joten maaliakin sai tuhrata enemmän. En nyt osaa sanoa ihan tarkalleen seinäneliömäärää mitä talossamme on, mutta sutasimme 50 litralla ½1 -kerroksisesta talosta noin 2/3. Korosteväriä oli 20 litraa ja se loppui kesken.

  Hyvä väri teillä kyllä! Tarttee varmaan muuttaa kaava-alueiden ulkopuolelle että saa tuon värisen talon myös... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisikin mainio syy muuttaa :D Ja vielä sillätavalla kun ennen muinoin, että otetaan talo mukaan ja ladotaan sinne uuteen paikkaan.
   Meilläkin on muuten osa laudoista aika karheita ja pohjaväri on todella laikukas, joten tuokin voi vaikuttaa. Toisaalta, se onkin tehtaan pohjaväri, joten minusta ainakin on jo plussaa, että on edes jotain ja edes vähän sinne päin, ei tuota voi oikein yhtenä maalipintana pitääkään :)
   Jonni unohti laittaa tuohon, että sen lisäksi että suojaaminen ja teippaukset vievät aikaa, niin aika paljon menee aikaa, hermoja ja Raidia ampiaissotaan. Jos vaan on jokin oksanreikäkolo jossain, niin siitä on mennyt ampparit jo rakenteisiin pesää tekemään. Niitä on todella paljon!

   Poista
  2. Meilläkin on paljon amppareita ja n. vuosi sitten muuttaneet naapurimme kävivät moikkaamassa kun oltiin maalamassa ja kertoivat että sama juttu oli heilläkin. Amppareita ilmeisesti jotenkin viehättää uuden talon tuoksut. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti, miellyttää omaa silmää kanssa. On sellainen muka vähän metallinen, niin elää värinä tosi paljon, riippuen valosta ja ympäristöstä.

   Poista
 3. Todella hyvä väri! :)

  Jos me nyt päädytään maalaamaan meidän tuleva talo vielä tälle kesälle/syksylle, niin tämä väri tulee ehdottomasti mukaan kokeiluihin. Lisäksi Tikkurilan värikartasta löytyi pari väriä, joita kokeillaan myös.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Christa ja MannaH, kuvista näkyy vain raapaisu ja blogin kannalta aloitettiin turhauttavasti ei niin kuvauksellisista takanurkista, mutta viikon loppuun mennessä taidetaan jo päästä julkisivun paraatipaikoille, sitten toivottavasti saadaan otettua kuvia, jotka antavat värille oikeutta. On kyllä todella hyvä väri.

  VastaaPoista