maanantai 7. heinäkuuta 2014

Valmiin esittelyä - vessat

Sormet syyhyävät esittelemään valmiita tiloja, mutta kun niistä pitäisi muistaa kirjoittaa nämä postauksetkin sitten. Hitaasti mutta varmasti saan dokumentaatiota aikaiseksi.


Suunnittelimme talopohjan niin, että meillä on kaksi erillistä vessaa, jotka kumpikin ovat vessoina, eikä esimerkiksi osana kylpyhuonetta, kodinhoitohuonetta tai saunan pesuhuonetta. Lisäksi vessojen piti olla makuuhuoneiden läheisyydessä, samoin kun ulko-ovelta ei saisi olla pitkä matka, koska siinä ovellahan sen huomaa vasta, jos on kupla otsassa. Emme kuitenkaan halunneet vessoja liian lähelle yleisiä oleskelutiloja. Itsestäni on ainakin mukavaa, ettei tarvitse sohvalla istuessa tai ruokapöydän ääressä vieraiden kanssa kahvitellessa olla, niin kuin ei kuulisikaan vessassa asujan pörinöitä ja mörinöitä. Nämäkin asiat voi huomioida uuden talon pohjaa miettiessään.


Vessoista ensimmäinen asettui sitten erittäin hyvin kahden makkarin väliin toiseen päähän taloa ja toinen päämakkarin ja kodinhoitohuoneen väliin, lähelle saunatiloja ja kodarin ulko-ovea. Tämä vessa on sellainen läpikulkutila kahdella ovella, joka äkkiseltään ajatuksena voi tuntua hieman hankalalta, mutta on todellisuudessa erittäin toimiva. Vessan läpi pääsee viemään pyykit ja on helppo hoitaa vauvaa, joka nukkuu isossa makkarissa ja jonka hoitopöytä on kodarissa. Tästä toisesta vessasta tuli myös hieman erilaisen mallinen, jotta seinän takana olevalle ammeelle löytyi tarpeeksi tilaa, mutta tuollaiseen L-muotoon mahtuu hyvin kaikki vessan toiminnat.

2.vessa toimii myös läpikulkutilana khh:n ja päämakkarin välissä.

Molemmissa vessoissa on kiiltävää puhtaan valkoista Moncofar blanco brillo-laattaa (40x25) ladottuna vaakaan valkoisella saumalla ja koristeena yksi pystyraita mustaa kiiltävänraidallista Sintesis Negro-laattaa (sama koko 40x25) mustalla saumalla. Lattiassa on tummanharmaata 10x10 laattaa tummanharmaalla saumalla, jota on kaikissa meidän märkätiloissa.

Laatat ja saumat, jotka ovat juuri niin kuin pitikin.

Molempiin vessoihin tuli samanlaiset kiintokalusteet, laatat ja pikkutavarat. Tilat ovat samaa sarjaa myös saunan pesuhuoneen kanssa. Yhtenäisyys miellyttää meidän silmää ja helpotti ylivaikeita "millainen laatta ja millaiset kaapit"-pohdintoja. Seinälaatat vaihdoin ehkä kymmenen kertaa matan ja kiiltävän välillä, niiden ladonnan hieman vähemmän (laitetaanko pystyyn vaiko vaakaan), kaappien ovienvärit neljästi ja ovien struktuurin (viistottu vaiko suora pinta) lukemattomia kertoja viikottain. Nämä olivat kyllä tämän talon vaikeimmat päätökset ja kyllä kannatti vatvoa, koska nyt ne tuntuvat olevan ihan oikein.

1.vessa on lastenhuoneen vieressä ja vierasvessana.


Kaapistot ja valolipat tulivat PM kalusteelta samoin kun pesualtaat, jotka ehdottomasti halusin yhtenäisinä valualtaina, jottei tule erikseen puunattavia saumoja. Lisäksi onnistun aiheuttamaan joka kerta tulvan, kun pesen naamani, joten tuollainen yhtenäinen vedenkestävä tasoallas on juuri passeli meille. Alakaapistot ja korkeat kaapit ovat kiiltävillä harmailla ovilla, yläkaapit peilikaappien ympärillä kiiltävillä valkoisilla ovilla, jotka keventävät kokonaisuutta hyvin. Vessat ovat siis harmaata, valkoista ja mustaa, jolloin tekstiileillä ja pikkutavaralla voi tehdä kumpaankin tilaan oman värimaailmansa.
2.vessa, huomaa nyt niin muodikas keltainen, joka on tuotu sisustukseen vauvan peppurasvapullon muodossa.


Hanat ovat Oraksen tavalliset hanat, jotka täyttävät tehtävänsä. Pytyt ovat ihan perinteiset lattialla seisovat kahdella eri huutelulla, tosin etsin mallin, jonka ympäriltä on helpompi siivota. Vessapaperirullatelineet ja pyyhekoukut käytiin arpomassa Bauhausista ovien vetimiin ja hanojen väriin sopiviksi, lisäksi tilasin suosikkini, eli Design House Stockholmin valkoiset Wave-naulakot sekä vessoihin että pesuhuoneeseen. Tykkään tuon naulakon muodosta, jatkuvuudesta, yhdistettävyydestä ja samalla siitä, että siihen voi ripustaa yhden pyyhkeen tai kahdeksan ja silti naulakko näyttää hyvältä.

Vessojen pikkutavarat ja erittäin mielekkäät Wave-naulakot.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti