perjantai 21. elokuuta 2015

DIY puukatos ja kasvihuoneen päivityskuvia

Kotiautomaatiopostausta odotellessa (kyllä se tulossa on edelleen) tulee taas pieni DIY projekti jonka kyhäsin kasaan. Eli puukatos, joka on siistimpi kuin ekana syksynä väsäämäni väliaikainen kuormalavoista kyhätty hökkeli.
Pihinä miehenä netistä selailin sopivan DIY katoksen ohjeita, kun ekana olin todennut, että valmiit katokset maksaa maltaita. Ja löysinkin sopivan ohjeen, jonka voi hyvin naamioida takaterassin kaiteen taakse piiloon. Ohje löytyy tästä: http://www.puuinfo.fi/sites/default/files/content/tee-se-itse/ohjeet-ja-tuotteet/pihakalusteet/pihakalusteet/polttopuukatos.pdf.

Tontilta löytyi puutavarat sopivasti rakennusjätteen muodossa (ja ylijäämämaaliakin löytyi varastosta), joten ostoslistalle minulla jäin vain neljän pilariharkon (a 1.2e), kattohuopapalojen (20e), huopanaulojen (16.9e) ja ruuvien(30e) hankkiminen. Joten katoksen kokonaishinnaksi muodostui n. 75e + omat työtunnit, jolle ei lasketa hintaa. Byggmaxin sivuilta puutavaralle olisi tullut hintaa about 100e, mutta sen säästin tontilta löytyneellä ylijäämätavaralla. Ihan vaan vinkiksi jos joku muukin rakentaa samanlaisen.

Ja sitten kuvapuoleen, eli ohjeita oli helppo seurata ja tälläinen siitä sitten tuli:


Ja tässä on muutama kuva kasvihuoneen kukoistamisesta. Vaikka sainkin kasattua kasvihuoneen suhteellisen myöhään keväällä toukokuun puolessä välissä, niin hyvin on chilipuskat yms kasvit siellä viihtyneet. Peräseinällä oli vain kolme chilipuskan alkua, ja nyt ne peittää jo koko peräseinän ja satoa on tulossa paljon. Samoin raparperi ja salaatit yms ovat viihtyneet mainiosti. Ja nurmikkokin on siemenestä kohtuu hyvin noussut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti