lauantai 22. elokuuta 2015

Valmiin esittelyä - lastenhuone

Kappas vain, talokierros on näköjään jymähtänyt tammikuussa paikoilleen. Pitää sitä kierros saada päätökseensä, ennen kuin moni huone on jo vaihtanut paikkaakin keskenään. Seuraavat muutokset taitavat tulla makuuhuoneisiin, joten suunnataanpa niihin.

Lastenhuone.

Kolme makuuhuonetta ovat omassa siivessään ja ruokailutilan pariovet erottavat ne omaksi rauhallisemmaksi alueekseen. Näistä suurin makkari on tällä hetkelle esikoisen lastenhuoneena. Huone mietittiin lastenhuoneeksi heti alusta saakka ja jo pintoja laitettaessa siskoni kävi maalaamassa huoneeseen puun, johon muutti tammikuussa 2014 sitten pöllöperhe.


Puu on näkyvin koriste koko huoneessa ja muutenkin tilaan haluttiin sitten vähän metsän tunnelmaa. Sen ison ruotsalaisen huonekalukaupan lastenosastolta löytyi paljon teemaan sopivia pehmoleluja ja tekstiilejä kuten torkkupeitto ja matto, jotka sopivat tilaan hyvin. Sieltä löytyi myös Sundvikin pinnasänky ja Brimnesin sohvasänky, jonka saa levitettyä vieraille parisängyksi ja jossa on mukava aikuisenkin istuskella iltasatua lukien tai legoilla leikkien. Duploja muuten mahtuu aika hyvä määrä sängyn laatikoihin ja taapero saa ne itsekin sieltä ja jopa takaisin paikalleen. Sänky on myös erittäin hyvä nukkua, jos vauva tai taapero tarvitsee seuraa myös yöllä, suosittelen ehdottomasti.

Metsän karkkikauppa.

Eurokankaasta löytyi karkkipaperin väreissä olevaa raitakangasta, josta äitimummu ompeli verhot ja sohvatyynyt sängyn päälle, sohvanpäällisen ja lattiatyynyn hän ompeli Ikean verhoista. Ystäväni oli joskus ommellut hauskan viirisiiman, joka ripustettiin verhotankoon ikkunaa piristämään. Näin saatiin edulliset tekstiilit koko huoneeseen, jotka on helppo pestä vaikka viikottain ja jotka ovat iloiset ja sopivat lapsille.Puun vastakkaiselle seinä maalattiin samalla turkoosilla, kuin kodinhoitohuonekin. Seinälle koottiin aukeavaan oveen saakka Lundiaa, johon laitettiin yksi syvempi hylly hoitotasoksi. Myöhemmin hyllyn voi laskea alemmaksi pöydäksi tai vaihtaa tavallisen syvyiseen. Lundian muuntelumahdollisuudet ovat kyllä lastenhuoneessa parhaimmillaan. Kirjahyllyn päälle mahtui kaikki meidän talouden lautapelit, joita on jo kyllä aikasta paljon ja varmasti lisää on tulossa.

Tyytyväinen taapero omassa huoneessaan, käytävän toisella puolella on ovi auki aikuisten makkariin.

Huonekalut on tarkoituksella aseteltu seinustoille, jotta keskilattialle jää paljon tilaa leikkiä. Puolitoistavuotias taapero on itse asunut huoneessa jo viime lokakuusta lähtien ja viihtyy hyvin. Yöt nukutaan aikalailla kokonaan ja päikkäritkin maittavat. Leluille on jo löytynyt tutut paikat ja niillä leikitään yllättävän hyvin omassa huoneessa, vaikka monesti myös olkkariin kulkeutuvatkin. Itselle lapsen siirtäminen omaan huoneeseensa taisi olla isompi juttu ja jotta siirto meni mahdollisimman helposti, niin siirsimme oman makkarin lastenhuonetta vastapäätä, työhuoneen tilalle. Niistä sitten seuraavaksi. 

 

Lastenhuoneen pöllöperhe nyt.

Tässä vielää siskon tekemä pöllöperhe puussaan. Näyttääkö vähän siltä, että pöllöt ihmettelevät ja odottavat jotakin? Näin taitaa ollakin, koska odotan kaksosia ja kuukauden parin sisään huoneeseen muuttaa lisää asukkaita ja ehkä pöllöjäkin.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä, tuo puu on tosi hieno! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Elina, se on tosi hieno! Taidetaan laittaa jossain vaiheessa sitten toinenkin lastenhuone ja olen jo vähän miettinyt, mitä kuvitusta sinne voisi siskolta toivoa. On se vain taitava tekemään :)

      Poista