tiistai 9. kesäkuuta 2015

100000 ja HP:n takuuhuolto loistaa

Kävijälaskurissa tuli 100000 täyteen. Kiitos kaikille lukijoille!!! Tarkoitus on kyllä jatkaa vielä seuraaviinkin virstanpylväisiin.

Kämpän verkkoinfraa olen tässä pikkuhiljaa päivittänyt. Linksysin 48-porttinen kytkin kadotti portteja aika-ajoin, eli kyllästyin sitä reboottailemaan (http://omakotikotitalomme.blogspot.fi/2013/03/linksys-srw2048-48-port-gigabit-managed.html), joten siirsin sen eläkkeelle hyllylle pölyttämään (nyt on halvalla myynnissä giganen 48 porttinen kytkin).

Eli nytten päivitettynä rautana minulla on Asus RT-AC66U uplinkissa ja teknisessä tilassa kaksi 24 porttista Zyxelin GS1900-24E:tä. Varaston puolella on sitten HP ProCurve V1910-24 kytkettynä kiinni täyskorkeaan serveriräkkiin. Sen lisäksi on neljässä huoneessa HP ProCurve 1810-8G. Näihin 1810 malleihin kun päivittelin uusimmat firmikset sisään, niin yksi yksilö noista ei millään suostunut uutta firmistä huolimaan ja heitti vain erroria.

Muistin sitten jostain foorumilta lukeneeni, että HP:n ProCurve kytkimissä on elinikäinen takuu, joten päätin kokeilla, että pitääkö se paikansa ja soitto palvelunumeroon, menut läpi suomeksi ja call center vastaa kuitenkin englanniksi. Noh onneksi en ollut ummikko, jolta ei muu kuin finska suju, joten sain asiani kyseltyä (osoitteeni pistin sähköpostilla, kun kuulemma suomalaisia kadunnimiä on vaikea englantilaisen kirjoitella) ja sieltä tuli vastauksena, että joo, pistetään lähetti tuomaan sulle uusi tilalle, pitäisi olla huomenna perillä. Joten täytyy kyllä sanoa, että on loistavaa palvelua. Pikkuisenhan noilla on normaalikuluttajavehkeitä korkeampi hinta, mutta jos on elinikäinen takuu ja vaihto uuteen laitteeseen seuraavaksi päiväksi, niin ei voi muuta kuin hymyillä. Jos noi mun Zyxelit joskus mätänee takuuajan jälkeen, niin tietää ostaa HP:t elinikäisellä takuulla tilalle.

Nytten on sitten päivitetyssä kytkinarsenaalissa 104 kappaletta gigasta ethernet porttia, kaikki on hallittavan web managementin takana, raudoissa riittää teho tiedonsiirtoon 48+Gbps per switch, IPv6 tuki ja tuulettimet ei mölyä. Vielä seuraavaksi on vuorossa WLAN puolen päivitys jossain vaiheessa. Ton Asus boxin 5GHZ ja AC puolen wlan toimii hienosti, mutta b/n/g-puolen WLAN on pikkuisen pätkinyt. Joten tarkoitus on vähän tehdä load balancea, eli custom boxit 2.4GHz nopeuksille ja vielä yksi 5Ghz AC boxi lisää, niin saadaan langattomat vehkeet toimimaan joka huoneesta ja myös pihalta. Tällä hetkellä kotiverkossa on noin 50 laitetta jotka vastaavaat pingiin, joten kytkimissä riittää vielä paljon tilaa kasvuun.

Niin olen minä leikkinyt Mikrotikin RB951G-2HND boxilla, sillä saisi tuon toisen wlanin hoidettua, ja samalla se osaisi hoitaa suoraan varayhteyden LTE:n yli (50Mbits) jos Soneran (100Mbit) valokaapeli sattuisi menemään alas. Kiva boxi nörttihenkisille ihmisille, kun boxissa on säätömenuja enemmän kuin laki sallii :)

4 kommenttia:

 1. Hei, mielenkiintoista luettavaa täällä Blogissa!

  Onko tuossa mainitsemassasi Zyxelin GS1900-24E-kytkimessä minkälaista hallintaa? Ja tukeeko 802.1q-protokollaa (virtual LAN trunk).

  Se vaikuttaisi kohtuullisen hintaiselta tavalta laajentaa 24 portilla nykyistä verkkoa. Itsellä tällä hetkellä käytössä Cisco Catalyst 3524 XL, josta 802.1q (VLAN) trunk vedetty Ubuntu serverissä olevalle DHCP-palvelimelle, sieltä tulee nätisti eri IP-avaruudesta osoitteita riippuen mihin reikään kytkimessä (virtuaalilaniin) piuhan tökkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se speksien mukaan ainakin sanoo: Compliant Standards IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.1Q, IEEE 802.3ab, IEEE 802.1p, IEEE 802.3x, IEEE 802.3ad (LACP), IEEE 802.1x, IEEE 802.1ab (LLDP), IEEE 802.3az

   Poista
  2. Ja management puolella webbikäli on ihan hyvä ja tukee myös SNMP:tä.

   Poista
  3. Asia selvä, kiitos näistä!

   Poista