keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Haasteita ja maailman paras sisko

Toki joskus raksailukin voi olla haasteellista, mutta nyt puhutaan toisenlaisista haasteista. Blogimaailmasta löytyi haasteita tänne meidänkin nurkkaamme. Kähmäräpälä pyysi kuvaamaan omat raksakenkänsä ja kertomaan tarinan niiden takana. Minulla on itseasiassa kahdet ja molemmat ovat yhtä "kansainväliset" kuin Kähmikselläkin. 



Niken tossut ovat Norjasta ja ostin ne, kun olivat niin söpöset ja nauhat oli pujotettu lettinauhalenkkeihin. Kotona testasin noita ihanuuksia ja neljä lettinauhaa oli samantien poikki. Ei kun suutariin ja kunnon rinkulat kenkiin. Ei ehkä niin söpöset enää kahdeksan vuoden jälkeen, mutta erittäin pehmoiset ja mukavat raksakengät. 
Läpsyttimet ovat taas ihka-aidot laatuläpsyttimet Brasiliasta, maksoivat euron paikallisessa supermarketissa. Nuo jalassa on maalattu neljä taloa ja yksi leikkimökki, joten miksi hyvää perinnettä rikkomaan. Ja onneksi nyt on jo liian kylmät maalauskelit, olisi varpaille jo aikasta vilpoista puuhaa.


Toinen haaste tuli talo Talvituulikin Pekalta. 










Haasteen säännöt:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisinhaastamista.



Omakotikotitalolaiset:

1. Me olemme Liisa ja Jonni (no shit Sherlock... ).
2. Liisa ei tykkää keltaisista karkeista, 
3. Jonnille käy kaikki paitsi retiisit ja rahka.
4. Menimme naimisiin koulussa.
5. Taloudessamme on yli 20 tietokonetta.
6. Keräilemme vähän kaikkea mahdollista, kuten keittokirjoja ja kaleidoskooppeja.
7. Jonni kasvattaa chilejä ja hoitaa kaikki viherkasvit.
8. Juttelemme akvaariokaloillemme, varsinkin partamonni Möllille. Joku päivä se vielä vastaa.
9. Toinen meistä ei voi sietää robotti-imuria ja hänestä se on ihan susihuono, Jonnista se on ihan kiva.
10. Toisella meistä on kolme veljeä ja toisella kolme siskoa (ja veli kanssa).
11. Odotamme aikalailla helmikuuta. 


Vastauksia Talo Talvituulikille:

1. Missä asuisit, jos saisit valita vapaasti ilman rajoituksia? - Pirkanmaalla on hyvä olla, mutta voisihan sitä muutaman kesämökin hommata maailmalta, vaikka Unkarista, Brasiliasta ja Havaijilta.
2. Miksi bloggaat? -Dokumentoidakseni meidän taloprojektin.
3. Auto vai polkupyörä? -Molemmat.
4. Kortti vai käteinen? -Kortti, käteinen aina häviää jonnekin.
5. Käytkö usein elokuvissa? - En, meillä on kotona vallan hyvä "leffateatteri"
6. Jason Statham vai Bruce Willis? - Tämä on paha! Vaikein näistä kaikista. Pitäisihän sitä sanoa, että Bruce, mutta kun tuo Statham on kuitenkin britti ja kaikkea... Sanon Statham.
7. Oletko onnellinen? - Olen, aika mukava tunne :)
8. Meri vai järvi? -Järvi, ehdottomasti.
9. Suunnitteletko oman talon rakentamista? -Jo vain, kokoajan ja kovasti, unissakin.
10. Pidätkö nykyajasta, vai eläisitkö mieluummine vaikkapa 80-luvulla? -Pidän kyllä, ei sitä aina ennen ollut kaikki paremmin.
11. Valitatko mieluusti vaikeuksia, vai etsitkö elämästä aina jotain positiivista? 
 -Hei, ilon kautta!


Kysymykset haastetuille:

1. Mitä kuuluu?
2. Mikä on suosikkiblogisi?
3. Mistä oma blogisi kertoo?
4. Mikä on suosikkipuuhasi kotona?
5. Entä inhokkipuuhasi?
6. Paras alennuslöytösi?
7. Mitä mieltä olet syksystä?
8. Millainen on unelmiesi talo?
9. Noloin tykkäyksesi musiikin saralla?
10. Miten juot kahvisi?
11. Jos olisit ikkunaverhot, millaiset olisit?




Ja sitten vielä piti haastaakin. En nyt haasta 11 (AINA pitää tehdä eritavalla, kun on sovittu), mutta jos vaan Kukkulan Kuningatar, Deko133:n Kristiina, Kähmäräpälä, Maria Rakennellen-blogista, Leijonanpesä, Talo Raution Mika tai Haltiakummi sattuvat käymään täällä, niin olisi tosi kiva lukea teidän vastauksia ja miksei nähdä ne hommakengätkin :D




Ja Haltiakummista ;) päästäänkin sitten tämän kilometripostauksen viimeiseen aiheeseen, minun maailman parhaaseen isosiskooni (7 minuuttia vanhempi). Sisko tuli viikonloppuna stailaamaan kanssani tätä nykyistä asuntoamme myyntikuntoon.
Aikaisemmin oli käynyt mahdollinen välittäjä kylässä ja hän oli aika pitkään ihmetellyt täällä olevaa ryönän määrää. Yksi iso murheenkryyni oli meidän vaatehuone. Se oli niiiiiiin täynnä tavaraa, että käyttövaatteita täytyi säilyttää viereisen huoneen sohvalla itse vaatehuoneen sijaan. Ja niin vaan sisko puuhasteli päivän vaatehuoneen parissa, viikkasi ja lajitteli kaiken uusiksi. Välitilanne oli tämä:


Ja illan päätteeksi vaatehuoneesta oli lähtenyt kiertoon YHDEKSÄN jätesäkillistä vaatetta ja roinaa, lopputulos oli siis tämä:

On se vaan maailman paras sisko, oikeasti.


6 kommenttia:

 1. Ähhähääää, se on mä! :) Näyttääpäs hyvältä tuo viimeinen kuva, hyvä hyvä! Ja vaikka stailaaminen jäikin nyt vähän vähemmälle, niin saatiin me kyllä monia pullonkauloja raivattua, jei! Mutta niin, jaa että vastauksia, no laitetaanpas niitä vaikka tähän:

  1. Mitä kuuluu?
  - Ihan hyvää kiitos, mitä nyt eiliset tanssiharkat ja maanantain sohvaruletti tuntuu jotensakkin hauiksissa. Mutta tänän on vihdoin sellainen aurinkoinen syyspäivä, mitä pitäisi koko syksyn ollakin, joten hyvä hyvä.

  2. Mikä on suosikkiblogisi?
  - Luen montaa kivaa blogia, mutta jos on ihan pakko suosikit mainita, niin ehkä sitten Pikku Kepponen ja Laura loves.

  3. Mistä oma blogisi kertoo?
  - No se on kyllä melkonen sillisalaatti, mutta oiskohan tuo kaikkea semmoista mukavaa ja luovaa - askarteluja, käsillä tekemistä, kokkailuja, leipomuksia, sisustelua, joulun ja kesän odottamista sekä hypettämistä :)

  4. Mikä on suosikkipuuhasi kotona?
  - Nukkuminen. Sitten lienee syöminen ja kolmantena sisustaminen.

  5. Entä inhokkipuuhasi?
  - Uunin putsaaminen, ja hyvänä kakkosena tulee kyllä ikkunoiden peseminen.

  6. Paras alennuslöytösi?
  - Hmmmmm, en mä tiedä, ehkäpä keittiön lamppuna oleva Yki Nummen Kupla.

  7. Mitä mieltä olet syksystä?
  - Noh, en pidä syksystä on lienee lievä ilmasu. Surettaa kun kesä loppuu.

  8. Millainen on unelmiesi talo?
  - Vanha kyläkoulu tai vanha suuri talo maalla, mitä saisi laittaa ja sisustaa ja tehdä ja innokkaasti ideoida ajan hengen mukaan, mutta kuitenkin nykypäivän konstein.

  9. Noloin tykkäyksesi musiikin saralla?
  - Neon2 ei ehkä silloin ollut nolo? Eikä muutes Lauri Tähkä ja Elonkerjuukaan ollut silloin nolo, kun mä siitä tykkäsin... Tää on vaikea, mä olen melko sietävä musiikin suhteen.

  10. Miten juot kahvisi?
  - isosti, vähän rasvatontamaitoa sekaan, mutta vähän vaan. Kahvilassa tilaan mieluiten laten, tai joskus sen missä on lisäksi suklaakastiketta.

  11. Jos olisit ikkunaverhot, millaiset olisit?
  - Heh, hassu kysymys :D Mutta kyllä mut Vallilan kuvastosta löytyisi, tai toisaalta, kun olen identtinen kaksonen, voi olla että vilahtaisin jossain Marimekonkin julkaisussa :) Mutta suorat, pitkät, runsaat verhot, missä olisi vaalealla pohjalla kiekuraisia kuvioita, samassa setissä perhosia ja tähtiä ja ornamenttejakin. Semmoiset, että melkein päätä särkisi, väreinä ruskeaa, vihreää, keltaista, valkoista ja luumua, ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^ Olisi kyllä pinkkiäkin ja sitä sun vaaleansinistä :D

   Poista
 2. No hei :-)
  Melkein pari viikkoa tässä sitten vaan meni, ennen kuin löytyi sopiva rako kirjoitella...

  1. Mitä kuuluu?
  Kiitos aivan loistavasti menee! Joku joskus kysyy, että eikö rakentaminen stressaa tai väsytä, niin ei ollenkaan. Minulle se on henkireikä ja samalla hyvä vastapaino toimistotyölle. Samalla myös oppii lisää, myös omaan työhön liittyen.

  2. Mikä on suosikkiblogisi?
  Näitä on ja on ollut paljon, enkä osaa nimetä yhtä joka olisi ylitse muiden. Ensin aloin lukea ehkä Talo Täplää, eli "koti Lahelaan", sitten Talo Värjölää, sitten Kukkulan kuningatarta, sitten Villa Tykkiä (en olisi ensin uskonut että talvella rakentaminen voisi onnistua, joten piti jäädä tiiviisti seuraamaan miten käy), ja mehihän se ihan hyvin. Listaa voisin jatkaa kymmenillä muillakin esimerkeillä, ja vaikka vielä perustella että miksi ne (tai vaikka tämä kyseinen blogi on joutunut/päässyt seurattujen listalleni.

  3. Mistä oma blogisi kertoo?
  Omaa taloa rakennetaan Vantaan Rekolaan oman metsän puista. Esikuvana 1920-luvun puutalot Helsingin Käpylässä. Hevosta ja pokasahaa ei kuitenkaan käytetty 1920-luvun tyyliin metsätöissä, vaan puut tuotiin traktorilla tien varteen. Kovaa hommaa oli silti.

  4. Mikä on suosikkipuuhasi kotona?
  Taitaa mennä TV:n katselun, lukemisen ja internetin puolelle. Ennen oli myös kukkien kastelu, mutta nyt en ole pitkiin aikoihin ehtinyt.

  5. Entä inhokkipuuhasi?
  En tiedä. En ole sellaista koskaan kokeillut.

  6. Paras alennuslöytösi?
  Viimeksi ostin Biltemasta 5 tupakansytytintä 1 eurolla. En ole vielä ehtinyt kokeilla toimiiko ne kaikki. Kai niiden pitäisi toimia.

  7. Mitä mieltä olet syksystä?
  Tänä vuonna ollut tosi hyvä keli rakentamisen kannalta ja aivan upea ruska Etelä-Suomessa. Tykkään kyllä.

  8. Millainen on unelmiesi talo?
  Kai se on juuri sellainen mitä ollaan nyt tekemässä. Joskus tekisi mieli käydä katsomassa (tällä hetkellä) maailman korkeinta rakennusta Dubaissa. Mutta en siellä välttämättä asua haluaisi (se on vähän syrjässä täältä), mutta käydä voisin.

  9. Noloin tykkäyksesi musiikin saralla?
  No kyllä mä kuuntelen Elvistä edelleen.

  10. Miten juot kahvisi?
  Sokerilla ja maidolla jonnekin klo 11 asti riippuen miten paljon kokouksia riittää. Ja vielä ehkä kupillinen lisää klo 14 aikoihin kahvitauolla. Sen jälkeen ei enää tee yhtään mieli. Ihailen ja ihmettelen esim. kirkkoherran virassa olevien kahvinjuontikykyä, varmaan päivän mittaan tulee heillekin useita kuppeja tarjottuna kaikista paikoista minne he menevät.

  11. Jos olisit ikkunaverhot, millaiset olisit?
  Erittäin hyvä kysymys. Mieluiten ei ainakaan rullaverho. Siinä voisi tulla huono olo, jos joltain lipeää verhoa avatessa naru kädestä, ja rullaverrh säntää ylös ja pyörii ympyrää akselinsa ympäri niin kauan kuin jousessa voimaa riittää...

  Omat raksakengät löytyy nyt omasta blogistani:

  http://talo-rautio.talopaketti.fi/2013/10/12/raksakengat/ - samoin löytyy edelleen linkattuna muutamia muitakin, jotka ovat myös samaan haasteeseen jo vastanneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas hyviä vastauksia, kiitos!
   Ja tuo teidän "pitkästä tavarasta rakentaminen" on kyllä todella kunnioitusta herättävää, ollaankin sitä ihaillen seurattu. Tarkastukset ja määräykset vaikuttavat kyllä tiukoilta, mutta tulee kyllä varmasti laadukasta ja kestävää. Onnea vielä urakan jatkollekin :)

   Poista
 3. Minulta meinasi mennä tämä ohi suun, mutta nyt vastaukset löytyy omasta blogista. Kiitos haasteesta! :) Ja kyllä täytyy antaa kymmenen pistettä ja papukaijamerkki siskolle, upean työn on tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä käynyt mahtava tuuri sisaruslotossa, ovat kaikki huipputyyppejä :)
   Ja menenpä lukemaan sun vastaukset.

   Poista