sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kuvapläjäys, sähköä, piuhaa ja lautaverhoilua

Onkin ollut taas pitkä aika edellisestä postauksesta, joten taas on kuvapläjäystä luvassa. Ulkoseinän verhoilua on aloiteltu, sisäseinät on muutamaa kipsilevyä vailla valmis, sähkövedot on muutamaan virhettä vailla vedettynä (mutta eiköhän nekin tule kuntoon).

Sähkökaapista on vahvavirtakaappi asennettuna, jossa valoja ohjataan kaksikärkisillä releillä, vielä puuttuu heikkovirtakaappi (johon pääsen sitten itse logiikkaa ja älyä ohjelmoimaan noille releille) ja Cat-7 kaapelien (noin 50kpl, talossa on aikapaljon kaapelia :-D) RJ45 ristikytkentä. Saunaan ja pesuhuoneeseen on vedetty kaiutinvaraukset. Olohuoneeseen ja makkariin myöskin porattu paikat harjalevyille (että saa seinään tulevien taulutelkkareiden piuhavedot seinän sisältä vedettyä).

Olohuoneen ja työhoneen väliin tulevan akvaarion reikä alkaa hahmottua: 279cm x 160cm x 60 cm. Tuhatkunta litraa vettä seinässä jossa voidaan vakoilla huoneesta toiseen... :-]

Lattialämmityskin on pistetty päälle, niin betoni kuivuu nopeammin.

En ole yhtään ehtinyt viime viikkoina koodaamaan taloautomaatiota, mutta enköhän tässä jossain vaiheessa taas päivitystä silläkin saralla saa aikaiseksi. Räkkiserverien rakentamista on hieman jo aloitettu, toinen levyraid-serveri tulee ystäviemme perustaman yrityksen kautta ja toista rakentelen itse pikkuhiljaa. Muutaman 3TB kovalevyn olen jo Amazonista tilannut. Multimedia backendi talossa tulee olemaan Plex, jolla pystyy jakamaan musan, kuvat ja leffat suoraan kaikenlaisiin eri päätteisiin, niin kotona kuin internetissä. Samsungin telkkareihin saa suoraan Plex-clientin ja samoin Sony Google TV ja Apple TV toimii Plexin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti