tiistai 18. kesäkuuta 2013

Riistakamera saapui postissa

Tontin työmaakyltissä lukee, että tontilla on kameravalvonta. Jota ei tietenkään ole ollut, mutta kohta on, kun lopulta päätin tilata itselleni riistakameran, joka myös lähettää napatut kuvat suoraan sähköpostiin. Lähinnä tarkoitus on etänä katsoa, että miten rakennusprojekti etenee, ja tehdä vaikka pystytyksestä timelapse video. Lopulliseen taloon tulee vielä erilliset valvontakamerat, mutta tuo voi hyvin olla backup kamerana myöhemminkin.

Kahdeksan megapixelin riistakamera 189.5e retkitukusta postikuluinen ja siihen kylkeen DNA:n prepaid 10GB/6kk sim kortti, 19.9e tarjouksessa Itellan postitoimistojen tiskiltä. DNA:n prepaid simmin kun rekisteröi, niin saa vielä 9GB dataa bonuksena ilmaiseksi. Joten nyt simmillä on 19GB datasiirtokapasiteettiä. Pitäisi 19000 kuvaa(jos laskee kuvan kooksi 1MB) riittää hienosti seuraavaksi puoleksi vuodeksi. Minulla ennestään olikin kasa ylimääräsiä SD kortteja ja AA-pattereita.

Mukana tuli suomenkielinen käyttöopas, lopulta kuitenkin katsoin englanninkielisestä, kun siellä on asiat selitetty laajemmin. Tavan pulliaiseltä voi mennä hetki jos toinenkin tuon asetuksia kuntoon laittaessa. Lopulta en löytänyt käyttöliittymästä mitään tapaa muuttaa omaa sähköpostiosoitetta, joten irroitin SD-kortin laitteesta ja tietokoneella avasin conffaus tiedoston ja teksieditorilla pistin asetukset kuntoon. Ja kuvat rupesivat tupsahtelemaan hienosti sähköpostitilille, jonka loin kuvia varten.

Asetuksista pystyi hienosti säätämään, että monta kuvaa laite nappaa liikkeen tunnistettuaan, ja monen minuutin välein kuvia otetaan. Paketin mukana on kiinnityshihna puuhun yms tarvikkeet. Tarkoitus olisi illalla käydä laite kiinnittämässä tontilla olevaan puuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti