sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Ovet ja ikkunat

Talofirmallamme on yhteistyösopimus Lammin ikkunoiden kanssa ikkunoiden ja ulko-ovien ja Jeld-Wenin kanssa sisäovien osalta, joten ei tarvinnut lähteä kilpailuttamaan montaa eri firmaa näissä valinnoissa.

Tonttimme kaavan rakentamistapaohjeissa on määritelty, millaiset ikkunoiden tulee olla; ei ruutuikkunoita ja hillityt ikkunanpuitteet sekä ovet. Tämä sopi omaan tyyliimmekin hyvin. Halusimme isot valkopuitteiset alumiinisuojatut puuikkunat ilman mitään koristepuitteita ja Lammin Elegantti-ikkunat sopivat tähän. Lammin ikkunoilta saa vielä sälekaihtimet jo valmiiksi asennettuna samoin kuin hyttyssuojat tuuletusikkunoissa, joten nekin sitten tulevat samalla. Helppoa kuin heinänteko. Muuten, sisustusintoilijoille tiedoksi, että ikkunoista ei kuulukaan olla mitään mallia missään ja kun messuilla tai netissä yrittää etsiä mallikuvia ikkunoista, niin saa selvityksen ikkunan rakenteesta ja kaiken kattavan selityksen "No, se nyt näyttää ikkunalta". Että älkää edes suotta kyselkö, että voisiko näistä nähdä jotain mallia, sellainen on selvästikin ihan noloa. Ja hei, sittenhän ne näkee, kun ne on asennettu.

Myös ulko-ovet tulevat Lammin ikkunoilta ja niistä löytyikin jo kivasti erilaisia malleja. Halusimme tummanharmaan pääulko-oven ja muut ulko-ovet valkoisina, nämä olivatkin perustoimitusvärejä ja helppo valita. Pääoveksi etsimme sileää ovea, jossa on pieniä neliöikkunoita koristeena ja kun tarpeeksi kauan mallia mietittiin, niin ovikauppa olikin sopivasti uudistanut mallejaan ja löytyi meille mieleinen lämpöovi 407. Kodinhoitohuoneeseen valitsimme ikkunallisen oven samoin kuin takaterassille, tosin sinne halusimme parioven. Varastoihin vielä ne perinteisimmät varastojen ovet ja niin oli ulko-ovet valittuna.

Tulevat ulko-ovet, ainakin sinnepäin.


Väliovia valittiin juuri, kun oli ollut siivouspäivä ja kaikki listat oli pyyhitty. Kannatin ehdottomasti täysin tasapintaisia laakaovia, helpoimmat pitää puhtaana. Näitä pohdimme muuten yhdessä talomyyjämme kanssa ja hän totesikin aivan spontaanisti "Jaa siis tarkoitatko niitä  rumia laakaovia, jota on yleensä vain kerrostaloissa?" Joo, just niitä, sellaiset minä haluan. Makuja on todellakin monia, vieläkin hymyilytyttää :D
Toivottavasti valitsemamme massiivilaakaovet hiljentävät hyvin ääniä, niin kuin ajattelimme. Tosin, ilmanvaihdon takia makkareissa ei ole kynnyksiä, joten saattaa olla aika heikko hyöty, mutta pysyvätpähän ovet ainakin suorina, eivätkä ole vempuloita. Olohuoneeseen tulee kahdetkin lasipariovet, joita yleensä pidetään auki, mutta joilla voi myös halutessaan eristää tiloja. Pesuhuoneen ja kodinhoitohuoneen väliin tulee lasihuurreliukuovi, jonka voi myöhemmin maalata valkoiseksi, jos tuntuu liian läpikuultavalta.

Meille tulee ohuoneen pariovet, kylpyhuoneen liukuovi ja ihanan tavalliset laakaovet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti