tiistai 25. kesäkuuta 2019

Commodore DIY: SyncFix64

Itselle kun vuosien varrella kertynyt muutamia halpoja kiina tft/lcd näyttöjä, jotka voisivat olla kivoja pikkunäyttöjä vanhoille Commodore tietokoneille. Ongelmana vain on, että nepat eivät synkkaanu noiden halpojen tft/lcd näyttöjen kanssa, joten kuva ei tule ruudulle.

Mutta joku on suunnitellut pienen piirilevyn, joka korjaa komposiitti-signaalin siten, että halvat tft/lcd näytötkin tunnistavat sen ja osaavat näyttää sen oikein.

https://www.hackup.net/tag/syncfix64/

Levy on aika pieni ja täynnä pintaliitoskomponentteja, vanhat ja raihnaiset ikänäkösilmäni tarvitsevat mikroskoopin apua noin pienien osien kolvaamiseen.

Onneksi LCD mikroskooppi oli isona apuna ja osat meni paikoilleen fluxin avulla nätisti:

Lopulta levy on valmis, ja seuraavaksi vuorossa lcd:n kotelon avaus.

Kotelon sisällä oli paljon tilaa ja kaapelirivistön vieressä oli vielä debug padit, josta oli helppo ryöstää 12V ja GND tolle apulevylle. Samoin keltainen signaalikaapeli kolvattiin irti ja pistettiin ton SyncFix64 levyn IN-reikään ja OUT-reikä taas yhdistettiin LCD:n alkuperäiseen keltaiseen reikään.

Levy meni kotelon sisään nätisti ja kuvatesti näyttää, että laite iloisesti tunnistaa C64sen signaalin ja näyttää kuvan OK. Tämä kääntyvä peruutuskameran näyttö taisi olla aliexpressista 13e kotiin kuljetettuna.

Seuraava vuorossa vielä muutaman lisälevyn kolvailu, kun minulla taisi joku 3-4 pikku TFT/LCD näyttöä olla laatikoiden pohjalla.

3 kommenttia:

  1. Hi!
    I am glad you like my project but I would have preferred if you had asked permission before selling my work as a kit, even including a translated version of my build instructions. The project has not been published under any license allowing commercial use.
    Christian

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry, I just noticed your updated license from github. I removed kit from sale.

      Poista
  2. Thanks. I should have made the license clear in the first place. How many kits have you prepared? If it is only a few I would grant you permission to sell those. Please contact me on my site or via email. The email address can be found on my blog, too.

    VastaaPoista