maanantai 2. syyskuuta 2019

Etäohjattava Glue älylukko wifi-keskittimellä

Tuossa kesällä oli Clasulla kivijalassa erikoistarjouksena Glue älylukot, jolloin opiskelijakortin vilauttamisen jälkeen taisi loppuhinnaksi muodostua noin 140e, niin oli pakko hankkia kun halvalla sai. Verkkokauppa.com:ssa sama on https://www.verkkokauppa.com/fi/product/14156/knckx/Glue-langaton-alylukko-wifi-keskittimella-hopea

Ja asennuskohteeksi valitsin varaston oven, sillä käyttöscenaariolla, jos tarvii esim. lähettifirmoille availla ovia jos tulee pakettia kun en ole kotona. Ja toinen syy varastoon pistämiseksi on se, että 'älylukoilla' on vielä hieman huono maine tietoturvan osalta. Joten tuota pitää tutkia hieman lähemmin, ennenkuin uskaltaa kotioveen pistää. Tästä onkin lupa odottaa jatkopostausta aiheesta, kun valmistaja ei ole public API:a toiminnallisuuteen julkaissut, niin taitaa edessä olla 'challenge accepted'-hetki, jos vaikka katsoo mitä vaatii oven avaaminen curlilla Linuxin konsolilla.

Lähtötilanteessa tuommoinen perus Abloyn lukkopesä, johon asennusta sitten ruvetaan suorittamaan.

Pyöritysnuppi ekana ruuvataan irti...

Jonka jälkeen ruuvataan Glue lukon aluslevy tilalle ja sovittemen kanssa sitten Glue laite paikoilleen.

Sitten vuorossa olikin Glue softan asennus Android puhelimeeni, jonka avulla lukko rekisteröidään ja calibroidaan. Jouduin tekemään calibroinnin pariin kertaan kun ekalla kerralla en osannut vääntää nuppia tarpeeksi auki. Ja wifi keskittimen kanssa hetken ihmettelin kunnes keksin, että varaston wlan ap:ssa oli dhcp:n dns asetukset vinossa. Lopulta kaikkiaan taisi vähän alle tunti mennä aloituksesta kun systeemi oli pystyssä.

Kun lopulta saa kaikki onnistuneesti conffattua, niin silloin näkyy puhelimesta iloisesti unlock ja lock napit, ja logitiedot historiasta.

Muutaman päivän testausten perusteella, unlock ja lock komennot joskus eivät mene täysin luotetusti läpi, vasta kun historia logissa näkyy eventti, niin silloin tietää menikö komento läpi. Mutta kun tuon tiedostaa, niin ei ole iso ongelma. Jossain vaiheessa on luvassa toinen postaus aiheesta, jossa koitetaan tutkia enemmän API ja/tai protokollatasoa toiminnallisuuden suhteen.

4 kommenttia:

  1. Kiinnostavia tuollaiset älylukot. Meilläkin on ollut harkinnassa uusien lukkojen asentaminen täällä Turussa. Mites jos järjestelmään tulee joku vika niin onko päivystävä lukkosepänliike se mihin ottaa yhteyttä vai pitääkö tilata korjaus lukkomerkiltä itseltään? Kätevää, että tuon softan saa puhelimeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mahdollinen vika älylokkomekanismiin ei vaikuta oven normaaliin toimintaan, tuo ovi edelleen toimii avaimella ihan normaalisti. Eli tuo asentuu kääntönupin tilalle ja halutessaan voi pistää vanhan nupin takaisin, ei tarvi lukkosepänliikettä vaan onnistuu tavan tumpeloltakin, jos osaa ruuvimeisseliä käyttää.

      Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En arvosta anonyymiä piilomaintaa, joten tulen poitamaan tämän postauksen.

      Poista