tiistai 17. kesäkuuta 2014

Lisää tietotekniikkaostoksia... oma Pilvi.

Vaikka varastossani onkin iso 20 levyn unraid räkkiserveri, ja vaikka datat on turvassa levyn rikkoontumista vastaan, niin tulipaloa vastaan turva on puutteellinen. Joten päätin sitten hankkia oman pilvipalvelun, tuon raid serverin rinnalle. Pilvipalvelut on yleensä kalliita ja niissä on kuukausimaksu. Mutta lopulta löysin Filetransporter palvelun jolla 99$ kertasijoituksella saa 4TB saakka kuukausimaksutonta pilvipalvelua. Joten hankin sitten Transporter Syncin ja siihen rinnalle 4TB USB3 levyn.

http://www.filetransporter.com/products/transporter-sync/

Nyt on turvassa kaikki tärkeät valokuvat yms tiedostot joiden menetys voisi harmittaa. Ja pilvisynkka toimii hienosti eri koneiden välillä. Transporter sync ja 4TB levy taisi olla yhteishintaan n. 250e kotiintoimitettuna. Mielestäni halpa hinta siitä ärsytyksestä, jonka voisi saada jos vaikka kaikki digikuvat tuhoituisi viimeiseltä 15 vuodelta. Samoin siirtyy tiedostot näppärästi koti ja työkoneiden välillä yms.

Sen lisäksi hankin serverihuoneeseen UPS:n turvaamaan koneistoa sähkökatkoksia ja ukkosta vastaan. 2200VA antaa hyvin usean minuutin suojan sähkökatkojen varalle serverihuoneen koneille. 179e kotiinkuljetettuna.

http://www.powerwalker.com/datasheet/Line-Interactive/PowerWalker%20VI%202200.pdf

Seuraavaksi olisi tarkoitus ruveta koodaamaan saunan etäohjausta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti