torstai 24. huhtikuuta 2014

Toteutuneet pinnat

Talon tulevat pinnat tuli päättää jo aika varhaisessa vaiheessa taloprojektia. Mietimme näitäkin pitkään ja kirjoitinkin lattioista, laatoista ja tapettivalinnoista tuolloin. Mieli ehti muuttua noiden postaustenkin jälkeen vielä moneen kertaan, mutta pääpiirteittäin suunnitelmat pysyivät samoina.


Lattioiden laatat olivat nuo, mitä tuolloin mietimmekin. Mutta laminaatin ulkonäkö mietitytti pitkään. Havahduin täällä blogeja selatessani siihen, että yksi sauvainen laminaatti näyttäisi paljon rauhallisemmalta, kuin kolme sauvaisen näköinen. Lisäksi laminaateissa on jostain kumman syystä todella paljon punasävyisiä pintoja, joten oikean sävyn löytäminen oli välillä vähän hankalaa. Tampereen RTV:ssä sai erittäin hyvää palvelua ja kävin hakemassa erilaisia malleja kotiin moneen kertaan. Oikea lattiakin valittiin lopulta soittamalla RTV:hen ja kuvailemalla, mikä oli ollut mielestäni kiva, kun nimeä en siihen hätään juuri muistanut. Kuvailin oikein ja laminaattina on nyt Lamellan Tuhkatammi, jonka neutraalisuuteen olemme erittäin tyytyväisiä.

Kynnysten sijaan on kuivissa tiloissa kynnyslistaa ja kosteissa tiloissa ei mitään, paitsi saunan ja kodinhoitohuoneen väliin on upotettu ohut lista muuttuvan laattaladonnan takia. Kosteiden ja kuivien tilojen rajalla on tammikynnykset, jotka ovat kosteiden tilojen puolelta laatoitettuja.Jo alkuunsa kosteiden tilojen seinälaattojen valinta tuntui vaikeimmalta. Halusimme ehdottomasti laattaa koko seinien matkalta ja aika alussa jo päätimme, että laatat saavat olla neutraalit ja kaikissa märkätiloissa samat, jotta valinta helpottuisi. Koko rakentamisen ajan sitten vielä vatvoin, onko valkoiset laatat mattaa vai kiiltävää ja tulevatko ne pystyyn vaiko vaakaan. Tässä kohtaa suuri kiitos talofirman Veskulle, joka antoi rauhassa vatvoa ja muuttaa mieltäni noin viikottain. Kun laatat piti lopulta seinään latoa, lyötiin homma aikalailla lukkoon lennossa ja olen kyllä tyytyväinen. Kiiltävät laatat näyttävät puhtaamman valkoiselta ja vaakatasossa tilat jotenkin levenevät ja rauhoittuvat. Varsinkin saunan pesuhuoneessa laatat näyttävät tyylikkäiltä ja tuovat tilaan arjen luksusta, vaikka ihan tuikitavallisia laattoja ovatkin. Yksi tärkeä seikka itselleni oli, että tummissa laatoissa on tumma välilaasti ja valkoisissa valkoinen, näyttää rauhallisemmalta ja tuo laatan mielestäni paremmin esiin.
Tapetit pysyivät aikalailla samoina, kun mitä alussa mietimmekin. Kahteen makuuhuoneeseen otimme vain maalauksen, joka tuntui rauhallisemmalta lastenhuoneessa ja työhuoneessa. Kirjastoon hommasimme Vallilan Kompassi-sarjan tapetin itse, samoin kun viherhuoneeseen tilasimme robottitapetin netistä, joka sopii mielestäni tilaan täydellisesti. Olohuoneessa on vain kaksi vuotaa puutapettia, jonka mahtava tapetoija käänsi toiveestani "väärinpäin", vuodan aukeamissuuntaa vastaan. Mutta kun muuten siinä olisi ollut köynnös puun sijaan, nämä ovat tarkkoja asioita.Seinämaaleja meillä oli sopimuksessa kolme valkoisen lisäksi ja nämä sävyt riittivät hyvin kaikkien tilojen tarpeisiin. Eteisessä ja työhuoneessa on samaa harmaata, olohuoneen harmaa on haettu tapettivuodan pohjaväristä ja melkein osui oikein (hieman hirvitti "babyblue"-sävy seinässä alkuunsa, mutta kalusteiden myötä sävy on muuttunut omaan silmään oikeaksi). Kodinhoitohuoneeseen halusin raikasta ja puhdasta turkoosia (joka valvojamme mukaan on se perinteinen vesieristeen turkoosi), joka oli niin toimiva seinässä, että väri karkasi vielä lastenhuoneen seinällekin.


Pinnat ovat aika neutraalit ja tämän päivän tyyliin sopivat. Omaa silmää tämä värimaailma, pinnat ja kuviot miellyttävät kovastikin ja olemme erittäin tyytyväisiä - tämä on meidän koti. 14 kommenttia:

 1. Kylläpäs tänne nyt päivityksiä satelee :) Hirmumäärän kuvia oot saanut mahtumaan noihin kollaaseihin, vaikka niistä onkin hankala vaklailla :D Tuo pesuhuoneen koristekaakeli on kyllä tosi tosi kiva, ja kaikki pinnat jotenkin aikaa kestäviä - hyviä. En ollut älynnyt noita kynnyksiä, ennen kuin näin kuvasarjan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No asioita on hieman kertynyt bloggauslistalle :)
   Ja itsekin huomasin tuon pesuhuoneen ja kodarin välisen pienen listan kunnolla sitä kuvatessani.

   Poista
 2. Teillä näyttää oikein kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tämä oli tällainen pikkupilkahdus, esittelen tiloja sitten vielä huone kerrallaan, niin näkyy paremmin kuvissa. Tuntuu oikein omalta ja varsinkin mukavalta, kun on vähän niin kuin valmista.

   Poista
 3. Aivan ihana koti teillä, niin kaunista. :)

  VastaaPoista
 4. Kiva pohja ja paljon neliöitä, mutta naikkareiden perusteella odotin jotain todella hienoa ja luksusta. Hämmästyttävän tavallinen talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin, tuo on muuten myös yksi syy siihen, miksi tästä niin tykätään, kun on niin tavallista. Itsellemme piirrettiin ja sujuvaa arkea haettiin, joten hyvä, jos muidenkin silmään tavalliselta näyttää, kiitos.

   Poista
 5. En tarkoittanut kommentillani taloa vaan sisustusta :) Hämmästyttävää rakentaa kallis talo ja sitten sisustusta ei huomioida ollenkaan. Tekee hienostakin talosta...noh, aika tympeän näköisen näin sievästi sanottuna. Pääasia tietenkin, että viihdytte eikä kaikkien tarvitse hienoissa taloissa asuakaan :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kivalta näyttää! Just sellainen toimiva ja kaunis. :)
  Kumma, että täällä huudellaan nimettömänä tarkoituksettomia mielipiteitä, kun ei foorumilla sitten edes nimimerkillä viitsi sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pallero, tekin taidatte olla jo aika pitkällä teidän projektissa? Se on mukava tunne, kun tulee valoisaa ja tilat alkavat hahmottua omiksi toiminnoiksi :)

   Poista
 7. Hei, tulin tarkentamaan kun sinua asia kovasti kiinnosti :) En tarkoittanut pintoja vaan ihan sisustusta, huonekaluja jne. Kun pitää blogia niin ei voi odottaakaan että kaikki tykkäisi ja kehuisi, koska niin pitää tehdä. Tosin, myönnän itsekin kehuneeni pohjaa juuri tästä syystä. Kateellinen ei tarvitse olla, vaikka niinhän kaikki aina tuppaa luulevan, jos oma juttu ei muita miellytäkään :)

  VastaaPoista
 8. Laamaeläin täältä huutelee että olen lukenut jokaisen postauksen aina ensihetkistä saakka ja seurannut mielenkiinnolla talon valmistumista. Ihana koti teillä on! Jos teillä ikinä on tarvetta omalle laamalle niin muutan mielelläni teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Palataan asiaan, jahka saamme nurmikon kasvamaan?
   Kiitoksia Laamanen :)

   Poista