torstai 12. joulukuuta 2013

Tekniikkaa

Jospa jätän sisustuspostaukset Liisalle ja keskittyisin tähän tekniikkapuoleen, kun se on itselle vähän tutumpi osa-alue :-] ja en olekaan ehtinyt siitä vähään aikaan mitään postaamaan.

Valaistus

Ympäri taloa on tulossa useampi 3 ja 2 metrinen valokisko.
http://www.taloon.com/virtakisko-nanotrack-3019030-1-vaihe-valkoinen-3m/S-4276775/dp
[linkki saksalaiseen verkkokauppaan]

Suomessa 3m Luminance nanotrack kiskojen normihinta on 119e (101e tarjouksessa) kipale + 9e rahti. Kohtuu suolaista, varsinkin kun kiskoja on 10 kipaletta tulossa. Joten googlasin internetin ihmeellistä maailmaa ja löysin saksalaisen valotukkukaupan,  rohkeasti vaan Google translatorin läpi tilausta vetämään. Samat 3m kiskot olivat siellä about 50e kipale, ja 16e rahdilla kotiin kuljetus. Yhteensä kuljetuksen kanssa 504e (pystyi jopa maksamaan Paypallilla, tilisiirrolla en olisi edes uskaltanut). Ja dadaa, parin viikon jälkeen lähetti soitti, että tässä nämä nyt olisi. Jee, 500e rahansäästöä suomen hintoihin verrattuna.

Pylväsvalaisin Massive Utrecht 19,90e/kpl, tommosia kuusi kappaletta kävin hakemassa Kodin Terrasta pihan valaistukseen, kun olivat aika edullisia kaikkiin muihin vaihtoehtoihin nähden. Ja ovat kohtuu hyvän näköisiäkin. Samoin tuli tilattua kasa spotteja kiskoihin 25e/kpl (Alppilux Kohdevalaisin 201.11V 50W).


Sysäysrele-levyjä

Postissa on pari kappaletta tämmöisiä 16 porttisia releitäkin tupsahtanut, näillä olisi tarkoitus tietokoneilla ohjailla max 32 eri valolähdettä talossa. (Jos tarvitsee lisää, niin pistän tilaukseen). Ovat kohtuu halpoja kun ovat alle 20e kipale Ebaysta. 12V sisään, ja ohjaussignaali voi olla vaikka Raspeberry Pi:n 3.3V.


Puhelinrojua

Harrasteprojektina olisi tarkoitus virittää langaton lataus puhelimiimme, joten tilasin internetistä hieman rompetta sitä varten.

Meidän Jolla puhelinten takapuoli näyttää tältä:

Takapuolella on 5V pinnit, jonne voi langattoman latauksen väkertää. Siitä enemmän tulevaisuudessa kunhan osat saapuu suomeen.
13 kommenttia:

 1. Heips,
  Uusi lukija ilmoittautuu ja kyselee samalla mistä verkkokaupasta tilasitte nuo valot? Kiitos jos jaksat vastata :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Käväisin tuolla nettikaupassa mutta ilmeisesti nuo Lumiancen kiskot ovat siellä Nokia 3-phasen endstuck-nimellä..? En ainakaan etsimällä Lumiancen nimellä löytänyt kiskoja...

   Poista
  2. Hakusanaksi "sylvania-nanotrack" ja sitten voi katsoa tuotenumeroiden perusteella että ne ovat samoja kuin suomessa :) (Kun se on Sylvania firma joka noita Lumianceja tekee).

   Poista
  3. pistin vielä vertailevan linkin suoraan tuohon alkuperäiseen postaukseen.

   Poista
  4. Kiitos neuvoista.vielä kyselen, että tuliko tuossa linkissä olevalla tuotteella kiskopaketti niin ettei mitään lisäosia tarvitse erikseen tilata..? Kovasti houkuttaisi tilata kyllä tuolta kun ovat noin paljon halvempia, en ole kyllä paypaliinkaan ennen tutustunut mutta se ei varmaan mikään vaikea asia ole opetella...

   Poista
  5. Tuotenumeron perusteella voi aina katsoa, että onko niissä mukana päätypalat, linkitetyssä versiossa on. Google on tuotenumeroiden kanssa hyvä apu, sama 3m metrinen eri koodilla (9019110) taas ei sisällä päätypaloja kun se on jatkopalaksi tarkoitettu.

   Niin tietenkin pitää valaisimet hankkia kiskoon sitten erikseen...

   Poista
 3. Voinet arvata, että ensimmäisen lauseen jälkeen katoin vaan kuvat, mutta siis noi valot näyttää mun mielestä tosi kivoilta! Niin siis noi pihavalot, kuin nuo kiskoihin tulevat spotitkin - moderneja, mutta kuitenkin kodikkaita, eikä liian toimistomaisia. Ja hei, Jolla mainittu, jee jee! :)

  VastaaPoista
 4. Uusi lukija täältäkin! Tuota sysäri/raspberry projektia pitääkin seurata, voisi olla aika hauska näperrys, jahka joskus siihen vaiheeseen päästään
  -Sami RintaWillasta
  brickwing.wordpress.com

  VastaaPoista
 5. Mahtaakohan kommentti vielä löytyä näin vanhasta postauksesta...? Joka tapauksessa: todella mielenkiintoinen blogi teillä! Itseäni kiinnostaisi kovasti tuo valojen ohjaus. Minkälaiseen ratkaisuun lopulta päädyitte? Onnistuuko valojen ohjaus sekä fyysisestä kytkimestä, että tietokoneelta? Miten olette tämän ratkaisseet? Voisi olla hyvä aihe uudelle postauksellekin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin löytyy kyllä, kiitos viestistäsi :)
   Postausta täytyy vielä tovi odotella. Koodaus kun on aikataulutettu "Siinä samalla sitten isyyslomalla tai iltaisin vauvanhoidon yhteydessä"-projektiksi. Yllättäen tuo alle metrin mittainen asistentti on hieman hommaa hidastanut. Mutta valmista on tulossa kyllä, aivan varmasti.

   Poista
  2. Joo, postausta on luvassa 'hmm tämän vuoden aikana'. Ja juu, fyysiset kytkimet ovat toimineet alusta alkaen, ja tietokoneohjaus postaus on tulossa. Tämä ratkaistiin siis sijoittamalla tekniseen tilaan jokaisen valon ohjaukseen kaksikärkinen rele, jota voi myös ohjata matalajännitesignaalilla.

   Poista