sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Valmis keittiö - siis paperilla

Keittiö on siis periaatteessa valmis, vain talo ja asennus puuttuu ;)

Keittiön miettimisessä lähdettiin liikkeelle siitä, millaiseen tilaan keittiö tulisi, mitä toimintoja ja tiloja keittiössä tarvitsemme ja miltä sen pitäisi näyttää. Halusimme ajattomuutta, neutraalia pohjaa, PALJON säilytystilaa ja yhtenäisyyttä ruokailutilan sekä olohuoneen kanssa. Lisäksi jo vuosi sitten näin kaupassa kivoja purkkeja ja päätin ostaa ne sillä ajatuksella, että ne olisivat tulevan keittiömme suunnitelman lähtökohta. Lisäksi Jonni harrastaa kovasti chilejä, joten nekin saisivat keittiössä näkyä.


Ensin mietin, että siisteyden kannalta alakaapit olisivat tummat ja yläkaapit valkoiset. Kuitenkin ihmeteltyäni moniamoniamonia kuvia päädyin siihen, että yksivärisyydellä tulisi levollisempi ja ehkä aikaa kestävämpikin keittiö, joten päädyin valkoisiin mattaoviin ja runkoihin. Siisteyden ja järjestyksen kannalta valitsimme myös korkeat yläkaapit. Tässä kohtaa on hyvä myöntää meidän molempien pakonomainen tarve tavaran hamstraamiseen ja huomioida se myös säilytystiloissa :)

Halusimme myös aikaa ja varsinkin käyttöä kestävät tasot, joten etsimme heti kivitasojen puolelta. Toiveissa oli harmaat, mutta järkevän hintaluokan harmaat olivat niin kirjavia että mieli vaihtui mustiin, jotka tuovat ryhtiä keittiöön. Näistä mielikuvista lähdimme liikkeelle. Ja tällainen siitä sitten paperilla tulee.Keittiöön kuljetaan olohuoneesta ja ruokailutilasta, sekä kodinhoitohuoneen ovesta. Itse halusin muuten juuri näin, että KHH on keittiön vieressä ja siitä voidaan kulkea myös ulos, jolloin tilasta tulee säilytystilana hyvä jatke keittiölle ja myös sitä kautta voi kantaa ostokset sisälle.

Keittiö on neljällä seinällä ja täyttää koko tilan. Yhdellä seinällä on korotettu astianpesukone, iso suorakaiteen mallinen tiskiallas (tällainen tulee todella tärkeäksi, kun tällä hetkellä on pieni pyöreä allas, jonne ei mahdu mitään ja jos siellä koittaa jotain tiskata, niin tulva on varma). Nurkassa on ihan vaan nurkkakaappi, jonka tarkoituksena on jo tässä suunnitteluvaiheessakin olla kaiken mahdollisen rojun ikuinen säilytyspaikka.

Ikkunoiden välissä on uuni, hella ja liesituuletin. Viereen mahtuu vielä laatikosto kapustoille, ennen seuraavaa kulmaa ja LeMans-kattilakaappia. Niemekkeessä on keittiön puolella kolmen laatikon laatikostoja ja ruokailutilan puolella hieman korkeampia lasikaappeja, joten astioille on nyt tilaa. Ikkunaseinälle mahtuu vielä kaksi erillistä vitriinikaappia "tauluiksi". Toinen on ajateltu tulisille asioille ja toinen niille toisille inspiraationlähteille :)

Kulkureitin toisella puolella olevalla seinällä on korkea kaappi ulosvedettävine laatikoineen kuiva-aineille sekä pakastin ja jääkaappi. Näiden viereen jää tilaa vielä laskutasolle, jolla voi tehdä voikkareita ja jolle voi nostella jääkaapista ruokia. Tason alla on viinikaappi ja laatikoita, yläpuolella mikro ja vielä muutama kaappi. Yläkaapit ovat melkein metrin korkuisia, jotka sopivat mielestämme hyvin korkeakattoiseen tilaan ja antavat mahdollisemman paljon säilytystilaa.

Paperilla tämä ainakin kuulostaa ja näyttää juuri meidän tarpeiden ja haaveiden mukaiselta keittiöltä, toivottavasti se on sitä käytännössäkin. ... Noh, vuoden päästä sen varmaan jo näkee, ei tunnu aika pitkältä, ei.

 

2 kommenttia:

  1. Moi! Löysin tieni tänne :) ! Pitää tulla ajan kanssa pöyhimään uudelleen. Hienolta näyttää keittiö! Mä en ole vielä ollenkaan varma omastamme. Olin pitkään sitä mieltä, että valkoiset mattaovet ja thats it, mutta sitten näin kuvan ihanista helmenharmaista ovista sekä valkoisesta tasosta ja jäin jumiin siihen...

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa :)

    Helmenharmaat ovet kuulostavat kyllä todella hyvältä. ... ei ei ei, nyt en ala yhtään enää enempää vatvomaan tätä :D Että voi viettää unettomia öitä, kun arpoo, että pitäisikö vessan kaappien ovet olla viistoreunaiset vai ei. Ovat nämä vain suuria päätöksiä ;)

    VastaaPoista