tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kiintokalusteet päätetty

Sisustuksen kannalta yksi isoimmista päätöksistä on tehty, eli kiintokalusteet on päätetty.
Olisimme voineet tilata talotoimittajamme kautta kiintokalusteiden suunnitelmat ja Puustellin kalusteet, mutta halusimme itse vertailla eri toimittajien tarjouksia. Tosiasiahan on, että Suomessa kiintokalusteet taidetaan tehdä kahdessa eri tehtaassa ja sitten eri firmat myyvät näitä samoja kalusteita hieman erilaisilla vaihtoehtoidalla ja katteilla. Meillä on kalusteiden suhteen suht ajaton, hajutun ja mauton maku, joten vaihtoehtoja löytyi jokaiselta toimittajalta. Kävin tutustumassa Kvikin, Domuksen, Ikean, Puustellin ja Keittiömaailman tarjontaan.

Varsinkin keittiömaailmassa palvelu oli oikein ystävällistä ja asiantuntevaa. Minuun tekee heti vaikutuksen, kun ei yritetä tarjota kalleinta, vaan toimivinta ratkaisua ja huomioidaan, mitä asiakas toivoo. Tarjoukset pyysimme Puustellista ja Keittiömaailmasta ja olimme päätymässä jo Keittiömaailman Ala Carte-keittiöön järkevämmän hinnan ja asiantuntevan palvelun takia, kunnes kuulin akaalaisesta paikallisesta toimijasta, PM kalusteesta.

Poikkesin PM kalusteessa yksi iltapäivä, ilman mitään ajanvarauksia ja kovaa etukäteissuunnittelua. Siinä parissa tunnissa suunnittelimme koko talon kiintokalusteet; keittiön, kodinhoitohuoneen, kaksi vessaa, vaatehuoneen, kolmen makkarin ja eteisen vaatekaapit sekä kirjastohuoneen ehkä lievästi haastavan kaappiseinän. Sain hyviä ehdotuksia ratkaisuihin ja vaikka en oikein tiennyt, mitä halusin, niin myyjä sai ajatuksistani kiinni ja ehdotti järkeviä ratkaisuja. Hyvillä mielin lähdin liikkeestä ja jäin odottamaan tarjousta. Parin viikon päästä tuli sähköpostia ja tarjous oli kaikista kattavin ja edullisin. Peli oli aikasta selvä :)

Tänään kävimme vielä miehen kanssa liikkeessä uudestaan ihmettelemässä ja varmistamassa, mitä kaikkea tulikaan sovittua ja nyt on sitten kiintokalusteet päätettynä. Aika helppoa ja lupaavaa, tästä tulee hyvä koti!

3 kommenttia:

 1. Ooooo, ripeitä ja kattavia päätöksiä, mahtavuutta!

  VastaaPoista
 2. Hienoa. Olisinkin ehdottanut jotain pientä valmistajaa tähän kohtaan. Melle tuli 2006 vanhan talon täysrempassa kalusteet Keittiökauppa Kylväjästä, jolla on oma verstas Nokialla. Tosin meidän talossa ei ole suoria seiniä, joten standaridi-tehdaskalusteet ei olisi mitenkään onnistuneet.

  Mut muuten ihan epätodellista tarnointia, tai sitten te piilotatte kaikki erimielisyyden johonkin... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi.

   Paikallisten toimijoiden kannattaminen on tietenkin muutenkin positiivinen asia, mutta monesti heiltä tuntuu saavan myös parempaa palvelua ja laadukkaita tuotteita. Kai se on ihan ymmärrettävääkin, että kun kilpailu vaikuttaa pienempiin firmoihin eri tavalla kun isoihin ja kun huono mainos on paljon haavoittavampaa pienillä ja paikallisilla, kuin isoilla ja valtakunnallisilla, niin silloin sitten täytyy panostaa palveluun eri tavallakin.

   Niin tai näin, niin näiden meidän yhtiestyökumppaneiden kanssa palvelu on ainakin tähän mennessä ollut oikeasti ystävällistä, leppoisaa ja sujuvaa. Oikein mielellään heitä vähän mainostaakin :)

   Poista