perjantai 6. maaliskuuta 2020

DIY: Amiga Flashfloppy flashaus FDD-UDD U144K

Tilasinpas itselleni Amigaan halppisversion (pari euroa edullisempi kuin normi versio) Gotekista ilman näyttöä (kun yleensä heitän kolmen numeron näytön menemään ja pistän oled näytön tilalle). Mutta yllätyksekseni postiluukusta tipahtikin Gotek, jossa oli täysin eri pcb kuin mihin olin tottunut.

Onneksi en ollut ainoa joka moiseen on törmännyt: https://github.com/keirf/FlashFloppy/issues/232

Tuota githubin issueta tavaamalla onnistuin lopulta flashaamaan FlashFloppy firmiksen Gotekkiin sisään. Tässä vähän toivottavasti selkeämpiä kuvia (jossa pinnit kirjoitettu auki), jos joku muukin moisen ongelman eteen joutuu.

Tarvittava rauta: kahden euron stm32 flasheri ebaysta, esim hakusanalla "st link v2"
Tarvittava softa, jos haluaa Windowsissa flashata: https://www.st.com/en/development-tools/stsw-link004.html

Tässä pinnit kirjoitettuna auki, jonka jälkeen ST-link v2 on helppo kiinnittää oikeisiin pinneihin. Kirjoitin tuohon myös miten ne mappaantuu normaaliin Gotekkiin.

Itse kytkin NRST signaalin virtaliittimen GND napaan automaattisen flashauksen aloittamiseksi dupont kaapelilla. Ei tarvi kuin hetkellisesti koskea, että käy resetissä kun on automatic flashing moden käynnistänyt, jolloin flashfloppy flashaantui iloisesti paikoillen. Ja OLED näyttöön ilmestyi tuttu FlashFloppy teksti.

2 kommenttia:

  1. There is bug in 3rd picture. J0-J6 left-right are mirrored! GND and PA0 is right, not left!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ah yes, missplaced the box in the pic. Thanks for the notice.

      Poista