lauantai 2. helmikuuta 2019

Serverikaapin päivitys: System X3850 X5

Sain serveriräkkiini uuden myllyn pyörimään (System X3850 X5). Tällä kertaa koneessa on kotikäyttöön ehkä jopa vähän liikaakin tehoa (64 loogista prosaria) ja muistia (512GB RAM, tai voiko koskaan olla liikaa?). Koneessa oli 4 SAS levya kiinni Raid5:na tarjoten vähän yli 800GB levyä. Joten marssin verkkokauppa.comin myymälään ja otin tiskiltä 4x 2TB BarraCuda sata levyjä mukaan. Ja piti minun myös ebaysta hommata neljä levy caddyä, kun tuon koneen mukana ei niitä tullut (https://www.ebay.com/itm/2-5-Inch-SAS-SATA-Server-HDD-Hard-Drive-Bay-Tray-Caddy-for-IBM-Drives-44T2216/262562862420)

Ja pikkuisen googlettamisen jälkeen sain levyt conffittua toiseksi Raid5 virtuaalilevyksi (bootissa F2 ja CTRL+H, jolla pääsi raidin biosiin). Joten nyt tuollakin Esxi koneella on yli 6TB kovalevyä virtuaalikoneita pyörittämään.

Kuvapornoa uuden koneen vSphere käliltä:

Ja vertailun vuoksi HP ProLiant summary:

Noiden kahden koneen avulla, minulla on enemmän pilvipalvelua kuin näillänäkymin tulen koskaan tarvitsemaan. Luultavasti voin pitää toista Esxi konetta ihan vaan backup koneena, jolla voi varmistaa, että vaikka yhden serverin rauta hajoaisi, niin saan virtuaalikoneet ajoon kohtuu nopeasti backupista.

Nyt rupeaa räkki olemaan aika täynnä ja varasto pysyy lämpimänä vaikka pitäisi talvella ikkunaa auki. :-O

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti