lauantai 10. syyskuuta 2016

Bluetoothin asennus autoon - DIY

Päivitettiin tuossa muutama viikko sitten perheen kakkosautoksi tila-auto, johon mahtuu kolme istuinta vierekkäin. Olimme jo keväällä aloittaneet etsinnän. Lopulta löysin netistä sopivan oloisen 7 paikkaisen Ford S-Maxin, johon koko perhe mahtuu mukavasti.

DIY henkisenä tietenkin tuli heti mieleeni, että mitenkäs auton tekniikkapuolta saisi paranneltua. Volvoon olinkin jo jokunen vuosi sitten asentanut palikan jolla sai SSD kovalevyn integroitua audiojärjestelmään, niin että kappaleiden vaihto toimii vielä ratista käsin. Joten vähän samaa ajattelin tuohon Fordiinkin.

http://gromaudio.com/:sta saisi 200$:lla bluetooth/usb-palikan, mutta se on vähän hintava siihen verrattuna, että ihmiset ei juuri nykyään jaksa kovalevylle järjestellä mp3siaan. Joten metsästin sitten huokeamman vaihtoehdon, eli bluetooth palikan, johon voi streamata musaa vaikka kännykän Spotifysta. http://www.ebay.com/itm/Bluetooth-Musik-Adapter-MP3-FORD-Focus-C-Max-Transit-mit-6000CD-Radio-/221886666014,joka oli 40e kotiinkuljetettuna. Ja kahdella eurolla vielä radion irroitustyökalut mukaan http://www.ebay.com/itm/4x-Car-Radio-Stereo-Removal-Release-Tool-Keys-for-Audi-Mercedes-Benz-Ford-/142025894589.

Ja sitten itse operaatioon, avaimet sisään neljään nurkkaan ja vedetään radio ulos, irroitetaan kaapeli radion takaa ja pistetään välikaapeli jossa on bluetooth mokkula sinne väliin. Ja lopuksi sullotaan kaikki kaapelit sopivaan rakoon ja radio takaisin paikoilleen.

Ja kun radion irroittaa sähköistä, niin se kysyy nelinumeroista pinniä ennenkuin suostuu toimimaan. Semmoinen on hyvä olla jossain huoltokirjan välissä tai sitten pitää internetin ihmeellisestä maailmasta etsiä. Kuvista kun katsoo kellon aikoja, niin koko operaatioon meni alle 15 minuuttia. Nyt AUX-nappulaa painamalla toimii bluetooth input: kokeilin parittaa Nexus5:n BT-mokkulan kanssa, ja toimi heittämällä Spotify streamit. Kyllä nyt taas kelpaa ajella, kun ei tarvi normi radiota kuunnella. Kustannus 42e + vartti asennukseen.

3 kommenttia:

  1. Onko tääl blogis enää eloa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä elossa ollaan :)

      Poista
    2. Oon koitellu kysellä kaapelista danfossiin emaililla mut ei oo mittään kuulunu.

      Poista