maanantai 16. maaliskuuta 2015

Saunan audion etäohjaus, osa2

Saunan audion etäohjauksesta olinkin jo aikaisemmin tehnyt blogipostauksen. Muistia voi virkistää täältä: http://omakotikotitalomme.blogspot.fi/2014/05/saunan-audion-etaohjaus.html

Vaikkakin ratkaisu on toiminut hyvin, niin tuon vastaanottimen protolevy oli aika ruman näköinen häkkyrä. Joten päätin kolvata hieman kompaktimman ja paremman näköisen ratkaisun, jonka pitäisi toimia pitkälle tulevaisuuteen. Ebaysta olin keväällä huutanut itselleni neljäkanavaisina 5V<->3.3V bidirectional level shiftereitä, jotka maksoi alle euron kipale (ebay URL).

Kuumaliimasin signaalitasonmuuttajan nätisti kiinni vastaanottimen pohjaan. Kolvasin vastaanottimesta lyhyet kaapelit 5V nastoihin ja 3.3V nastoihin kolvasin kiinni dupont-kaapelit jotka menee Raspberryyn. 3.3V input kaapeliin pistin kutistussukan sisään vielä 470Ω vastuksenkin, niin ei ole vaaraa GPIO:n hajoamiselle vaikka kytkisi väärin. Kohtuullisen nätti lupputulos varsinkin jos vertaa sitä aikaisemman postauksen protolevyyn. Hyvin toimii kake tällä uudella versiolla vähän kauempaakin, testasin 15 metrin päästä kolmen seinän läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti