perjantai 9. toukokuuta 2014

Tervetuloa! - valmiin esittelyäTervetuloa meille!

Mietin, että mitenkä tämän valmiista raportoinnin aloittaisin. Noh, eteisestäpä tietenkin. Joten, jättäkää kengät ja takit naulakkoon ja siitä sitten peremmälle.

Halusimme eteisestä väljän ja ilman tuulikaappia. Tuulikaapit ovat hyviä hurjilla pakkasilla ja keräämään ne ensimmäiset kilot hiekkaa kengistä. Samalla ne tuulikaapin ovet jäävät auki siinä missä ulko-ovetkin ja kaikki jäävät riisumaan kenkiään sinne tuulikaappiin, juurikin sen hiekan takia. Itse ajattelimme arkea ja sitä kuinka mukava onkaan, kun ei ole jumissa siellä tuulikaapissa äksänä makaavan uhmaikäisen kanssa tai kuuden ruokakassin keskellä. Joten, meillä tullaan suoraan eteiseen. Pitkällä seinällä on yli 3m pitkät kattoon saakka olevat liukuovikaapit, jotka kätkevät sisäänsä tällä hetkellä kaikki meidän ulkovaatteet (niin kesäksi kuin talveksi), kaapillisen työkaluja, lamppuja, pattereita ja muuta sälää sekä tilaa vielä vieraiden vaatteille ja tyhjääkin vielä on, varsinaiset tilaihmeet.Lisäksi jo eteistä piirrettäessä piirsimme sinne myös muutaman meille periytyneen huonekalun, jotka ovat rakkaita ja joille halusimme paikat kodistamme löytää. Mummon kirjahylly sopii hyvin laskutasoksi kenkienpukemispenkin viereen ja isäni jostain pankin muutosta pelastamat arkistokaapit 50-luvulta sopivat juurikin omaan nurkkaansa, aivan kuin se olisi niille tehty, niinkuin onkin.

 Tämä on muuten yksi parhaimpia asioita siinä, että on mahdollista suunnitella itse talonsa. Piirsimme jo suunnitteluvaiheessa myös huonekalut paikalleen ja näin pystyimme varmistamaan, että makkareiden ovien ja seinän välissä on juurikin tilaa rivilliselle Lundiaa, että isovaarini jättimäinen kirjoituspöytä mahtuu paikalleen ja että joka tilasta tulee riittävän kokoinen sen tilan toiminnoille ja kalusteille.


Eteisestä on kulku kahteen työhuoneeseen, vessaan, lastenhuoneeseen, välikattovarastoon, olohuoneeseen ja ulos, joten tila koostuu vain säilytyksestä ja kulkureiteistä ja siinä se onnistuu hyvin.


Ennen kun esittelen muita tiloja niin taidan kirjoittaa meidän talotoimittajasta ja kiintokalusteista, mutta siis, tervetuloa.

Ps. Tervetuloa myös oikeasti. 17.5. on Asuminen Akaassa-messut, joilla myös meidän talomme ja talotoimittajamme ovat esittelyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti