lauantai 10. helmikuuta 2018

Commodore DIY: C64/C128 Diagnoosi vermeet ja 27CXXX adapteri

Taas on muutama retro projekti edennyt pikkuisen. Halusin mahdollisuuden tehdä paremmin vikadiagnoosia C64 ja C128 koneissa, mutta kun valmiit diag-cartridge & loopback-kaapeli yhdistelmät maksaa sen 90e, niin pihinä miehenä päätin sitten tehdä kymmenen kappaleen sarjan itse. Oppiipa samalla ton sielunelämää ja ylimääräiset kappaleet myymällä saan katettua valmistuskustannukset.

Internetistä löytyi 8 vuotta vanha kuva schemoista, jonka pohjalta sitten piirsin uuden piirilevyn itselleni userport adapterista. DirtyPCBstä saa 10x10cm piirilevy protosarjan samaan hintaan, joten lisäsin samaan paneeliin sitten OpenC64Cart:n (cartridge moduuliin mahtuu 8 rommia) ja lopuksi vielä mahtui 27c160-tl866-adapter piirilevy, jonka avulla pystyy suositulle TL866 eeprom flasherilla ohjelmoimaan Amigaan custom kickstart ROM:n (tulen käyttämään sitä seuraavassa projektissa https://github.com/keirf/PCB-Projects/wiki/Kickstart-Switcher-v2).

Piirilevyt noin yhdistelemällä tulee yksittäisen levyn hinnaksi alle euro. Ainoa miinus on, että sitä joutuu odottelemaan sen 6-8 viikkoa ennenkuin levyt saapuu suomeen saakka.


Kasailu sujui yllättävän helposti levyt lopulta saapuivat ja pcb levyt näytti menevän kerralla oikein, kun ei joutunut mitenkään niitä edes korjailemaan jälkeenpäin. Ja muutaman sarjan sain jo myytyä muille Commodore harrastajille, joten raaka-aine kustannukset on jo katettu. Kaiken kaikkiaan ihan kiva projekti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti