perjantai 24. marraskuuta 2017

Commodore DIY: Amiga kickstart switcher V2 + DiagROM

Pikkuisena rakennusprojektina päivittelin Amigoihin kickstart switcherit, jotka CTRL-Amiga-Amiga näppäin yhdistelmää pitkää painaen osaa vaihtaa kickstartista toiseen.

Seuraavaa ohjeistusta seurasin aika orjallisesti: https://github.com/keirf/PCB-Projects/wiki/Kickstart-Switcher-v2

Aluksi piti hankkia vähän rautaa tuon toteuttamiseksi (ja odottaa taas kuukauden päivät, että osat saapui).
- 10kpl 27C322
- 10kpl STM32 "Blue Pill" board
- 10kpl hookup wire
- Willem eeprom flasheri + 42pinninen 16bit adapteri 27C322 piireille (löytyi ebaysta 30e kotiin toimitettuna).
- Muut osat multa löytyikin jo hyllystä.

Sitten Blue Pillit flashattiin ohjeiden mukaan ja rimat kolvattiin paikoilleen. Ja sitten Willemin flasherillä pistin 27C322selle sisään 8 yleisintä Amiga kickstarttia (kun BluePillin konsolista voi valita mitkä ottaa käyttöön kolmen kohdejärjestelmän mukaan A500[+] vs A600 vs A2000).


Hauskana yksityiskohtana, noi 27C322:set pitää tyhjentää UV-valoa käyttäen (en ollut aikaisemmin moista operaatiota tehnyt). Ja sitten pikku video kasatun raudan testailusta: CTRL-Amiga-Amiga näppäintä painamalla hypitään neljän eri kickstart version väliltä (1.2 ->1.3 ->2.04 ->3.1).



Samoin lisäsin tuohon vielä imagen uusimmasta Amigan DiagRom:sta. Tuo on varsin kätevä ongelman selvityksiin kun sillä pystyy testaamaan raudan, vaikka olisi levyasemat yms rikkinäisenä. Jo printtaa debuggia sarjaporttiin, jos sattuu tulemaan vastaan niin kuollut kone jossa ei tule kuvaa ruudulle saakka.

Varsin onnistunut projekti kun nyt on maksimaalinen yhteensopivuus kun voi vaihtaa eri kickstarttien välillä ja bonuksena voi vielä diagnosoida mahdollisia rautaongelmia (kun aina sitä saattaa vahingossa jostain huutokaupasta ostaa lisää koneita)... onneksi noita tuli rakenneltua jokunen ylimääräinenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti