lauantai 12. elokuuta 2017

Commodore64 DIY: 4-player adapteri

Oli maailmalla vähän heikosti saatavilla kuusnepan nelinpeliadapteria, joten päätin tehdä semmoisen sitten itse. Ekana piirsin Eaglellä piirilevyn. Laitteen käsin piirretyt rakennusohjeet on valmistajalla jaossa.

Samoin löytyi https://markuskunn.wordpress.com/2012/10/01/four-player-adapter-cga-for-commodore-64/

Ei tarvinnut muuta kuin tavata toi auki ja piirtää se omaksi piirilevyksi. Markuksen wikisivulla oli vinkki myös reset napista, joten lisäsin senkin tohon levylle mukaan. Sitten kuukauden verran odottelua, että tilatut piirilevyt saapuu kiinasta (30 kipaletta, joten minulla on näitä muutama ylimääräinenkin rakentelun alla).

Sitten nelisenkymmentä versiota piirtelin ja printtailin 3D kotelosta, kunnes olin tyytyväinen lopputulokseen. Kotelon pohjassa vielä hexaruuvituet jolloin kotelo on tukevasti pöytää vasten. Kun maailmalla yleisesti myynnissä olevissa on se ongelma, että ne heiluvat vapaasti. Samoin printtailin vähän eri väreillä (itse tykkäsin valkoisesta ja mustasta eniten).

Ja tässä sitten linkki listaan peleistä joita toi adapteri ainakin tukee. Viimeisessä kuvassa näkyy myös IRQHack64 jossa on microsd korttipaikka. jolla voi ladata nopeasti ajoon .prg ja .crt tiedostoja. Pikaisesti testailin jo tossa Bomberlandia ja se tuntui toimivan kivasti. http://www.protovision-online.com/hardw/4_player.php?language=en

1 kommentti:

  1. Testatkaas Bomb Maniaa! Tuota tuli aikoinaan ehkä noin sata tuntia pelattua..

    VastaaPoista