keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kaapeli-TV jokaiseen laitteeseen - myös matkalla mukana

Laajensin talon tekniikkaa nyt myös uudella kaapeli-tv -> dlna yhteensopiva nettistreami boxilla.

http://www.silicondust.com/product/hdhomerun-expand/ ja
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/7512/hvsg/Fuj-tech-IEC-Naaras-F-Uros-adapteri

Paketti saapui Amazonista nopeasti, ainoa mitä en ollut huomannut, että toi boxi tulee F-liittimellä.. Joten kävin pikaisesti käydä verkkokaupasta hankkimassa F-Uros <-> IEC-Naaras liitin, niin saa perinteisen tv kaapelin siihen kiinni. Asennus oli helppoa - kaapelit kiinni laitteeseen ja setupin ajon jälkeen pystyi jo kymmenen minuutin sisään tv:tä katsomaan tietokoneilta, puhelimista ja tableteista. Perus clienteissa on rajoituksena, että ne etsii laitetta automaattisesti vain paikallisesta verkosta. Joten suoraan ei kanavat näy jos olet matkalla jossain internetin ihmeellisessä maailmassa (Mökillä, töissä, bussissa, junassa jne...). Mutta tähänkin ongelmaan löytyi ratkaisu: minun käyttämääni media serveriin (Plex) on tehtu HDHomeRun channel plugini (http://hdhrviewer.zynine.net/), jonka Plexiin asentamisen jälkeen pystyn Plex clientin läpi katsomaan TV-kanavia Internetistä käsin ilman paikallisverkkorajoitetta.

Boxissa on neljä viritintä, joten se pystyy palvelemaan koko perhettä, vaikka jokainen haluaisi katsoa eri kanavaa yhtäaikaa. Joten kaikin puolin tyytyväinen olen ollut näin pikaisen testisession jälkeen.

Samoin https://tvheadend.org/ näytti toimivan aika heittämällä. Kyseinen softa tarjoaa webbikäyttöliittymän, EPG:n ja tallennusmahdollisuuden tv-kanaville. Samoin se on helppo port-forwardoida Internettiin. Webbikäli myös tarjoaa .m3u tiedostoja streameistä, joten niitä on helppo soittaa esim VLC:llä etänä tai liittää omaan suosikki DVR-softaan.

Youtubesta löytyy myös Plex pluginin asennus ja demo video:


Samoin Kodiin (ex-XBMC) saa HDHomeRun pluginin: https://www.silicondust.com/products/hdhomerun/kodi/


4 kommenttia:

  1. Mitkäs kaikki kanavat tuolla näkyy .. olettaisin että maksukanavat eivät toimi?

    VastaaPoista
  2. Joo, defaulttina hdhomerun osaa näyttää vaan salaamattomat kanavat. Jos haluaa maksukanavatkin näkymään, niin pitää asentaa ton laitteen lisäksi vielä esim. tvheadend + oscam (joka mahdollistaa cardsharen/maksukanavien purun). Googlaamalla löytyy infoa.

    VastaaPoista
  3. HDHomerun on itselläkin hankinnassa antennipuolelle, ja tiedostan että kaapeli saattaa toimia hieman eri tavalla, mutta onko suomenkielinen ohjelmaopas toiminut moitteetta? Antennissa ainakin tuntuu olevan se ongelma (laitteesta riippuen) että luetaan vaan ensimmäistä EPG-streamia (joka sattuu olemaan ruotsi) ja näin ollen laitteen ohjelmaoppaassa ohjelmat ovat ruotsiksi (tai sekaisin ruotsiksi ja suomeksi kanavasta riippuen). Onkohan tuossa HDHomerunissa mahdollisuus valita EPG:n kieli?

    VastaaPoista
  4. HDHomerun on itselläkin hankinnassa antennipuolelle, ja tiedostan että kaapeli saattaa toimia hieman eri tavalla, mutta onko suomenkielinen ohjelmaopas toiminut moitteetta? Antennissa ainakin tuntuu olevan se ongelma (laitteesta riippuen) että luetaan vaan ensimmäistä EPG-streamia (joka sattuu olemaan ruotsi) ja näin ollen laitteen ohjelmaoppaassa ohjelmat ovat ruotsiksi (tai sekaisin ruotsiksi ja suomeksi kanavasta riippuen). Onkohan tuossa HDHomerunissa mahdollisuus valita EPG:n kieli?
    (pahoittelen tuplapostausta, ensimmäinen tuli ikävästä anonyyminä :) )

    VastaaPoista