tiistai 9. helmikuuta 2016

Danfoss datakaapeli part II

Olinko jo aikaisemmassa postauksessa rakennellut noita datakaapeleita muutaman (http://omakotikotitalomme.blogspot.fi/2015/03/danfoss-lampopumpun-salaisuudet.html). Noissa Arduino Nanoissa on raudassa oikeasti vain yksi sarjaportti ja muut on emuloituja, joten jos haluaa useammalla laitteella yhtä aikaa pumppua lukea tai ohjata, niin saattaa joskus lukeminen vähän bugata. Joten päätin päivittää projektini käyttämään Arduino Mega2560:siä, koska niissä raudoissa on neljä sarjaporttia sisäänrakennettuna, joten data liikkuu paljon varmemmin.

Samoin noihin saa varsin mukavia muoviplexikotelointeja halvalla, joten hintakaan ei montaa euroa ole kalliimpi. Rakensin heti neljän sarjaportin version itselleni (jos joku muu haluaa vastaavan, niin porttien määrää voi tietenkin vähentää jollei ole tarvetta neljälle). Tässä kuvia rakentelun etenemisestä.

Samalla väänsin Raspberrylle imagen, jossa on esiasennettuna ThermIQ- ja taloLogger-softat, niin pystyn tarjomaan myös esiasennetun vaihtoehdon niille, joille Linuxin säätö ei ole niin tuttua tai niille, jotka haluavat säästää asentamiseen menevää aikaa :)

Kiinnitin Mega2650 kaksipuoleisella teipillä kiinni ja kuvasta huomaa myös miten custom kaapelini kiinnitetään Danfossiin, eli kaapelin ylin piuha on katkaistu / ei käytössä. Sarjaportteihin pistin kiinni mini-usb kaapelit jotka menee sitten Danfossin ulkopuolella odottavaan Rapsberryyn (jossa pyörii ThermIQ ja taloLogger webbikäyttöliittymät) ja Macciin, jossa mulla on Arduino yms kehitys/debug työkalut (voin lennossa päivittää koodia ilman, että tarvii ruveta irroittelemaan johtoja).

Vanhan mallisista kaapeleista hp on 40e (hyviä jos ajaa vain yhtä softaa eli ThermIQ tai talologger). Näistä uusista mega2560 pohjaisista (joista tosiaan voi kytkeä useamman usb sarjaportin ulos, ja jolla voi ajaa useampaa softaa yhtä aikaa) hp on 47e. Optioina 8GB esiasennetun Raspbian muistikorttti +6e, 220V->5V poweri (vain mega2560 pohjaisille, jos ei ole esim raspberryssä neljää usb tökkeliä) +5e.

1 kommentti:

 1. Ei sketchiä olis ladattavaksi?
  Tarviis lukee paria arvoo ku temppuilee pumppu.
  Kaiki palukat yms löytyy ja on pässinlihaa, mut en pystyis ny deguggaa omaa softaa ku pitäs vähentää noita variableja. :)

  --
  Remo

  VastaaPoista