keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Termostaattigate

Kävi tässä niin, että pannuhuoneessa vedenpaineet aina katosivat pikkuhiljaa ja huoneissa termostaattien säätäminen ei tuntunut vaikuttavan mitenkään huoneen lämpöön, eli osa huoneista oli aikas kylmiä. Niin tässa 11 kuukautta talossa jo asuneena, päätimme sitten vihdoinkin kutsua LVI miehet, jotka talon rakensivat tutkimaan ongelmaa.

Saimme LVI miehen kanssa sovittua sopivasti ilta-ajan puoli kuudeksi (joten plussia joustavasta työajasta), ja hetken putkikuvia hän katseli ja merkkaili tussilla, että mikäkin putki on mihinkäkin huoneeseen ja teki vähän säätöjä putkiin. Ja sitten hän sanoi, että niin juu, eihän noita termostaatteja ole kytketty näihin putkiin, ja näyttää jotkut liitososat puuttuvan. Me oltiin vähän siinä äimän käkenä, että eipä ihme ettei tarmostaattien vääntely vaikuta huoneiden lämpötiloihin. Hyvä, että tuli tässä vaiheessa selville (vaikka olisihan se ollut kiva, että LVI työt olisi tehty jo rakennusvaiheessa oikein, kun ei meillä ole mitään tietoa miten ne olisi pitänyt olla kytkettynä). Oltiin vaan ihmetelty niitä mollukoita irrallaan siellä lavuaarin alapuolella, ja oletettu että ne kuuluukin olla irrallaan.

Samalla sitten käytiin ihmettelemässä paineiden katoamisia, ja hetken päästä LVI mies löysi tihkuavan putken perimmäisestä nurkasta radon putken takana. Voi olla vähän kerpeleen hankalassa paikassa korjattava. Mutta eipä siinä mitään, sovittiin sitten, että hän tulee oikeiden osien kanssa seuraavana viikolla korjaamaan.

Ja seuraavalla viikolla LVIS-talojen tyypit tulivat ja asentivat termostaatit paikoilleen ja samalla kiristivät teknisessä tilassa lämpöpumpun putket. Nyt näyttää paineet pysyvän kattilassa, joten loppu hyvin kaikki hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti