maanantai 22. joulukuuta 2014

Hyvää joulua!Joulut ovat aina jotenkin merkityksellisiä ja ne muistuu menneistä vuosista. Tämä joulu jäänee mieleen meidän tytön ensimmäisenä jouluna ja ensimmäisenä jouluna omassa talossa. Aiemmin olemme viettäneet joka juhlapäivän eri osoitteessa, sukulaisten seurasta ja valmiista joulupöydistä nauttien. Tänä vuonna rakkaat sukulaiset tulevatkin meille, joten kaiken muun uuden lisäksi pääsemme aloittamaan omia jouluperinteitämme, aiempien tapojen lisäksi.

Olen jo monen vuoden ajan tehnyt isälleni piparkakkutalon jouluksi. Oma suosikkini taisi olla tuo 30 cm halkaisijaltaan oleva maapallo, jonka napana on isän talo. 
Tänä vuonna talona oli talomalleja piparikalupakin matkassa, rintamiestalossa remppaa kun riittää. 


Uutena perinteenä neiti pääsi mukaan pipareiden tekoon, tonttulakki päässä, ihania muistoja luoden ja ei yhtään taikinaa lähmien tai rohmuten tai korvien taakse hieroen.


Meille tein tonttujen talon ja piparitaloja paikkakorteiksi.


Piparkakut ja jouluverhot tuovat tunnelmaa, mutta kyllä se vain joulukuusi on se kruunun timantti. Valitettavasti olen itse muutaman jouluvieraan kanssa niin allerginen kuuselle, että meillä täytyy olla tekokuusi. Siinä tunnelma on vähän erilainen, mutta kyllä siitäkin saa kauniin, perinteikkään ja osan joulumuistoista. Nyt jo kuusessa on muutama tärkeä koriste, joista tulee mieleen paljon muistoja ja jotka toivottavasti ripustetaan oksille joka vuosi.
Tänä vuonna kuuseen muutti lumihiutale, vauvan ensimmäiset tossut ja herra Pörri.


Vielä on aikaa siivoilla ja kokkailla, jännittää ja nauttia joulun tulosta. Mutta samalla voi jo istua hiljaisessa kodissa kynttilöiden valossa, pipareita herkutellen ja hetkestä nauttien;
joulu on jo täällä.


Oikein hyvää joulua kaikille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti