perjantai 19. syyskuuta 2014

Nexus 5 UART serial cable ja sähkön kilpailutus

Tässä tämmöinen vähän automaatioon ja tekniikkaan liittyvä postaus, siitä mitä askartelypyödälläni olen puuhastellut. Eli Nexus5 puhelimen kuulokeliitäntä voi myöskin toimia sarjaporttina tietokoneelle, jos vaan rakentaa oikeanlaisen kaapelin siihen välille. Normaaleita ihmisiä tämä ei juuri kiinnosta, mutta jos on tietokonenörtti, niinkuin minä, niin on hienoa, että voi katsoa kernelin boottilogia, eli katsoa mitä puhelimen konepellin alla oikeasti tapahtuu.

Osalista:
3.3V USB to UART palikka 1.7e/kpl: http://www.ebay.ie/itm/301236399410
4-Pole headphone jack 3.7e/5kpl: http://www.ebay.ie/itm/181430316425


Kytketään oheisen kaavion mukaan signaalit eri osiin audio plugia, ja pistetään muutama resistanssi kaapeleihin kiinni, ja lopputulos on viimeisessä kuvassa. Ei ole kovin nätti, mutta toimii. Ring1 resistanssit tarvitaan vain jos muuttaa 3.3V UART palikan 1.8V:ksi. Tuossa kuvassa olevassa versiossa mulla oli jo modattu 1.8V palikka, joten ei tarvinnut tehdä edes voltage step downia, vaan riitti suora kaapeli.

Nexus 4 kaapelin rakennus ohjeet löytyy täältä http://www.accuvant.com/blog/building-a-nexus-4-uart-debug-cable, josta imin inspiraatiota. Nexus 5ssa trigger voltage oli vähän suurempi, joten hieman jouduin editoimaan noita arvoja Nexus 5:sta varten.


Kilpailutimme sähkömmekin uudestaan ja voittajaksi nousi 4.98c/kWh hinnallaan Kymenlaakson sähkö rakentaja.fi:n kautta. Nyt on taas seuraavaksi pariksi vuodeksi toivottavasti 'edullista' sähköä. Kaikki muut varteenotettavat kilpailijat tarjosivat 5.15c/kWh ja 5.25c/kWh hintoja, joille piti sanoa sitten ei.

2 kommenttia:

 1. Nämä Jonnin tekstit on kivoja, ite en vaan tajua niistä yhtään mitään :)

  Teidät on haastettu mun blogissa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vaan meidän kesken, en mäkään juuri tajua. Mutta kovasti kaikkia piuhoja ja härpäkkeitä ilmestyy kaikkialle ja kolvi sauhuaa. Neiti käy apuna järjestelemässä niitä piuhoja ja molemmat ovat kovin tyytyväisiä, joten passaa mulle :D

   Poista