maanantai 13. tammikuuta 2014

Me istutettiin yhdessä puuuuuuuuuuu...

No ei me kyllä istutettu ja se yhdessäkin on aika suhteellista. Mutta tämä mukaansatempaava renkutus on soinut koko päivän päässä, koska puuhommissa ollaan oltu.

Sisareni on perheemme (ja ehkä sukummekin) ehdottomasti taiteellisin ja hän on esimerkiksi koristellut omaa kotiaan mitä upeimmin tavoin, koristeluja samoin kun muita juttuja voi seurata myös hänen blogissaan. Yksi hallitseva elementti siskon kodissa on hänen olkkariin maalaamansa puu.

Puussa on ollut erinäisiä lehtiä ja valoja, välillä siihen on muuttanut joulupiparipuluja, tänä vuonna taisi asustaa joulupiparioravat. On puussa linnunpönttökin, kun meiltä niin ajatuksella annettu käkikello alkoi käydä hermon päälle. 

Meillä kun alkaa muutto olla taas askeleen lähempänä ja kaikki tapahtunee siinä "kuukauden sisään", niin myös pintoja alkaa tulla valmiiksi. Ja sen lisäksi, että talolla aikataulut ovat kuukauden sisään, niin muuten ne ovatkin sitten "reilun kuukauden päästä", jolloin esikoisemme pitäisi syntyä. Lähdemme siitä, että aikataulut pitävät ja aikaa on jopa ruhtinaallisesti. Katsotaan sitä sitten.

Tuleva täti lupasi jo syksyllä maalata myös vauvan huoneeseen puun ja nyt kun lattiat, seinät ja katot ovat valmiina, niin nyt oli hyvä hetki. Viime yönä etsittiin ideakuvia ja tänä aamuna, jahka molempien ranskalaiset talviautoilun ritarit oli saatu kaivettua hangesta ja jopa käyntiin, tavattiin paikallisen maalikaupan pihassa. Saimme erittäin hyvää palvelua Toijalan värikaupassa ja helposti löytyi niin oikea sävy puuta varten kuin oikeat välineetkin. Vasta talolla huomattiin, että maalin sävy sopi myös erittäin hyvin lattiaan, joten ehdottomasti oikea valinta. Siitä sitten aloitettiin.
 
Tabula rasa, aamuhämärässä.

Sisko ensin hahmotteli lyijykynällä seinään vähän puun mallia ja kokoa (ehkä kolme viivaa) ja sitten vaan pensseli käteen, tehdessäänhän sen sitten näkee. Minä olin työnjohdollisissa tehtävissä eli istuin vieressä jakkaralla ja höpötin, kun ei oltu jaksettua tuoda radiota tontille.

Tiimi työssään. Taiteellinen johtaja hahmottelee, työnjohtaja kuvaa ja tiimin sisäinen jäsen pysyy sisällä ja möllöttää. 

 Talolla oli muuten yllättävän kylmä. Ehkä -15C ulkona vaikutti asiaan ja kun vieläkään ei ole maalämpöä asennettu (nyt jo melkein uskaltaa toivoa, että tulisi tällä viikolla, kun lokakuussa oli mietitty), niin ei ihan viitsi sähkölläkään koko pirttiä trooppisena pitää. Myös vessanpyttyjä ei vielä talolla ole, joten välillä sai aina hyvän tekosyyn käydä lämmittelemässä kahvilassa. Kolmen tunnin maalaamisen jälkeen haimme lapsityövoimaa avuksi ja veljentyttö sai toimia tiimin kuvausvastaavana ja pantterikarkkien koemaistajana. Siinä vaiheessa puu näyttikin jo aikalailla puulta.

Puu 8-vuotiaan kuvausvastaavan kuvakulmasta.

Lopulta kuuden tunnin päästä olimme jo aikasta jäässä, mutta autot olivat tässä kohtaa olleet jo niin kaun johdossa, että molemmissa pysyi jo ovetkin kiinni ja ikkunat olivat sulat myös sisältä. Ja mikä tärkeintä, puu oli valmis. Puun täytyy antaa kuivua ihan täysin, ennen kuin siihen voi tehdä varjostuksia ja muita, joten hieman täytyy jatkaa toisella kerralla, mutta nyt voitiin lyödä pensselit pussiin ja voitiin lähteä lämmittelemään. Ulkona oli jo hämärää, joten kuvat valmiista puusta ovat aivan onnettomia, pitää valoisalla ja varjostusten jälkeen napsia lisää.


Varjostuksia vaille valmis puu, iltahämärässä.

Ja kyllähän tuohon sitten kevään tullen kasvaa lehdetkin. Täytyy katsoa, mitä kaikkea sinne muuttaakaan asumaan sitten, kun huoneen oikea asukas on saapunut paikalle, sitten joskus, reilun kuukauden päästä.
9 kommenttia:

 1. No noinhan se päivä juurikin meni :D
  Onpas muutes pienestä valokuvasta helpompi nähdä kokonaisuus, ja että mitä pitää vielä vähän korjailla tuohon runkoon. Mutta totta, kyllä se on kovin Afrikkalaisen näköinen puu, ainakin vielä *awimbowe awimbowe*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä vieläkään huomaa, mutta sä oletkin se taiteellinen johtaja, joten uskotaan :)

   Poista
 2. Hieno puu ja hienot maalarit <3
  Toivottavasti pääsee sitten keväämmällä katsomaan asukasta ja valmista puuta (ja ehkä vähän muutakin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikki, tervetuloa! Ja meilläkin on sitten lattialämmitys ja paljon paikkoja, missä pötkötellä, joten ei huolta selänkään kanssa :)

   Poista
 3. Upea seinäpuu ja työnjohtajalla ihana pallomasu! <3 Terv. Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, masu oli niin kuvauksellinen tuossa raidallisessa maalauspaidassa :D
   Ja puusta tuli kyllä hieno, kuva ei anna minkäänlaista oikeutta sille, puulla kun on korkeuttakin noin 2,3metriä.

   Poista
 4. Teillä onkin jo kohta valmista ja muutto käsillä. Onnea myös tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :)
   Te olette vielä siinä ihanassa ja aivan liian pitkältä tuntuvassa suunnitteluvaiheessa, mutta näin jälkikäteen ajateltuna se oli kyllä tärkeä kohta, ainakin meidän projektissa. Kun oli paljon aikaa suunnitella ja miettiä, niin ratkaisut tuntuvat juuri oikeilta meille. Olimme viime viikonloppuna myös talolla ihmettelemässä ja mies totesikin, että kylläpäs me vain ollaan mietitty meille juuri hyvä talo. Olen samaa mieltä :)

   Poista
  2. Mäkin olen ihan samaa mieltä - teillä on kyllä ihan valtavan hyvä talo teille :) Ja on se kyllä muutenkin tosi tosi kiva <3

   Poista