tiistai 9. heinäkuuta 2013

Tuulensuojalevyä ja maalaustalkoita

Työt ovat edenneet tontilla hyvää vauhtia. Tuulensuojalevyt ovat melkein jo paikoillaan ja ilmastointiputkia on alettu asentamaan.

Sunnuntaina meillä oli ensimmäiset maalaustalkoot, jossa pääsimme otsalautojen kimppuun. Saimme päivässä maalattua noin 50m2, tähän meni 10litran maalipönikkä. Vielä on 30l maalia varattu lopuille otsa- ja räystäslaudoille, joka tarkoittaa, että talkoita on tässä useampi edessä... Sähköä tulee tontille, joten meillä oli poppivehkeetkin mukana ja melkein naapurissa asuu sukulaiset, jotka ovat luvanneet ruokahuollon, jos ovat kotosalla. Erittäin mainiota ruokaa olikin.

Kävimme myös siirtämässä riistakameran vähän parempaan paikkaan, kun rupesi tuulensuojalevyseinän töllöttäminen käymään tylsäksi.


4 kommenttia:

 1. Minkäs takia te niitä lautoja maalaatte, vai eikö sopimus kattanut sitä hommaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, joo. Sopimukseen ei kuulu ulkopintojen maalaukset.

   Tavara tulee kyllä tehtaalta pohjamaalattuna sinne päin, mutta sitten se toinen maalauskerta pitää hoitaa itse. Tuonhan voisi tehdä vuosi tai jopa parikin talon valmistumisen jälkeen (siksi se ei varmaan kuulukaan), mutta on hieman ergonomisesti helpompaa maalata nuo laudat näin maassa, kuin sitten paikoillaan siellä räystään alla.
   Myös verhoilulaudat, pielilaudat ja sokkelit jäävät sitten meille.

   Katto taitaa onneksi tulla jo tehtaalta oikean värisenä (ja suojattuna) paikalle.

   Poista
 2. Oi oi, teidän talo näyttää oikeasti talolta! Meillä ei ole vielä seiniäkään pystyssä, joten kateeksi käy :D .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö!! Ja noiden tuulensuojalevyjen myötä muka taas niin pieneltä. Veljentyttö 8v. oli tänään niin kovin huolissaan, että mahtuukohan kaikki huoneet :D
   Tontti on myös niin täynnä rakennusmateriaaleja, rakennusjätettä ja muuta, että ainoa työskentelytila on talon sisällä. Seinien myötä se on kovin talomainen, mutta myös erittäin umpinainen, oli meinaan KUUMA maalata viikonloppuna taas parisataa lautaa.

   Poista