sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Kolvauspisteen päivitys: uusia leluja

Viimeisen puoli vuotta on ollut työhuoneen päivitysprojekti menossa. Lundian kaapit on maalautettu valkoiseksi ja nytten sain viimein kolvauspisteenkin päivitettyä työkaluja helpottamaan ikänäköistä harrastajakolvaajaa.


Ikeasta usb ledilamppu (Hårte 14.99e) lisävaloa antamaan. Silikooni pöytämatto ("Silicone Pad Desk Mat soldering repair" ebay search on alle 10e).

Elektroninen mikroskooppi lcd näytöllä (600x suurennus) ja microsd kortille tallennusmahdollisuudella (Gearbest.com black friday tarjous). Mikroskooppi on todella kätevä jos pitää tarkistaa piirilevyltä, että onko joku juotos esim oikosulussa. Ja "FA-400 smoke absorber"(Ebaysta about 25e) vetämään kolvaussavut aktiivihiilisuodattimen läpi.

Ja samoin hankin aliexpressistä vielä toisen kolvinkin tuon hyvin palvelleen TS-100:n (TS-100 review) rinnalle. Quicko T12-942 on Hakko yhteensopiva klooni (Hakko teriä voi käyttää suoraan)(review). Vielä en ole päättänyt kumpi noista on parempi, vähän eri muotoisia teriä olen pitänyt, joten kumman valitsee riippuu siitä, että mitä kolvaa. Tällähetkellä TS-100 on vielä suosikkini. Taustalta voi myös bongata perus diy komponenttimittauslaitteen, labrapoweria yms skooppia.

Takaseinälle printtasin 3D printterillä S-koukkuja (https://www.thingiverse.com/thing:1149550), joita voi ripustaa Ikean perus roikotustankoon. Sai kätevästi kasan säätämistyökaluja roikkumaan järjestykseen. Joutostinarullille olen myöskin 3D printannut telineen (https://www.thingiverse.com/thing:960103. Ja Lidl:ssä oli tarjouksessa akkukäyttöinen langaton kuumaliimapyssy, joten semmoisenkin hankin ja käteväksi on osoittautunut.

Takavasemmalla on myös desoldering station (tme.eu), joka on semmoinen ostos, että harmittaa miksi en jo 5 vuotta sitten ole hankkinut, kun elämä (ja komponenttien irroittelu) on niin paljon helpompaa sen kanssa ja sen yläpuolella UV-valotuslaite eeprommien tyhjäämiseksi.

Onkos lukijakunnassa, jollain joku kätevä työkalu, jota ilman ei tule toimeen ja jonka minun kannattaisi hankkia elämää helpottamaan? :-)

1 kommentti: