sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Katoksia ja räystäslautoja

Ulko-ovien eteen oli sadekatokset nousseet ja terassin katos. Samoin räystäslautojen kiinnitys on alkanut. Hienolta näyttää.

Samoin kävin säätämässä riistakameraa, näyttää 8xAA patteria kestävän max 3 viikkoa. Joten jossain vaiheessa kannattaa ottaa käyttöön ladattavat patterit tai ulkoinen virtalähde. Samoin tuntuu kamerasta sähköpostin lähetys asetus omatoimisesti muuttuvan pois päältä satunnaisesti - ehkä kun patterien virta on vähissä. Mutta hyvin se ottaa SD kortille kuvia.

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Terassin tolpat nousee

Vähän taas kuvapäivityksiä tontilta, nopealla tahdilla tapahtuu edistystä tontilla... Joten napsin kameralla pikaisesti vähän random kuvia.

Postissa saapui juuri BeagleBone Black, mutta työkiireiltäni en ole ehtinyt sitä vielä testaamaan. Samoin sähkömuutostöistä tuli ensimmäinen tarjous, mutta sitäkin vielä hiotaan, joten siitäkin sitten lisää sähkötöiden yhteydessä.

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Kuvapäivitystä ja maalaustalkoot II

Pidimme lauantaina toiset lautojen maalaustalkoot. Saimme makkaran voimalla nelimetriset laudat maalattua. Edelleen on 23 x 1.05m x 5m maalaamatta, joten vielä on luvassa talkoita jossain vaiheessa vähän reilun 100m2:n maalaamiseen.

Kodinhoitohuoneen oven katoksen tolpat olivat jo nousseet pystyyn, joten terassin rakennuskin melkein alkamassa...

Liesituulettimen putki oli merkattu väärään kohtaan tuulensuojalevyissä (suoraan ikkunan kohdalle), teimme työmiesten merkintöjen päälle vähän omaa taidetta, jonka perusteella he toivottavasti osaavat korjata virheensä:

Ilmanvaihtoputkien laittaminen on jo aika pitkällä:

Maalattuja lautoja kuivumassa:

Talkoisiin saapui maalaajia jopa kaksipyöräisillä:

Lissu ja Pate olivat nelijalkaiset vierailevat tähdet:

Pate rakastui Ikea kassiin ja teki loikoilupesän siitä:





tiistai 9. heinäkuuta 2013

Tuulensuojalevyä ja maalaustalkoita

Työt ovat edenneet tontilla hyvää vauhtia. Tuulensuojalevyt ovat melkein jo paikoillaan ja ilmastointiputkia on alettu asentamaan.

Sunnuntaina meillä oli ensimmäiset maalaustalkoot, jossa pääsimme otsalautojen kimppuun. Saimme päivässä maalattua noin 50m2, tähän meni 10litran maalipönikkä. Vielä on 30l maalia varattu lopuille otsa- ja räystäslaudoille, joka tarkoittaa, että talkoita on tässä useampi edessä... Sähköä tulee tontille, joten meillä oli poppivehkeetkin mukana ja melkein naapurissa asuu sukulaiset, jotka ovat luvanneet ruokahuollon, jos ovat kotosalla. Erittäin mainiota ruokaa olikin.

Kävimme myös siirtämässä riistakameran vähän parempaan paikkaan, kun rupesi tuulensuojalevyseinän töllöttäminen käymään tylsäksi.


sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

BeagleBone Black

Tilasin ebaystä BeagleBone Blackin, 48.8e posteineen suomeen. Tuolla olisi tarkoitus tehdä talon valojen tilan lukeminen, eli koneelta näkisi suoraan, että mitkä valot on päällä ja pois päältä. Ensiksi tarkoitus oli tehdä se Raspberry Pi armeijalla, kun yhdessä raspissa on 20 GPIO:ta (general purpose input output). Jolla siis olisi voinut lukea ja ohjata vain kymmentä valoa. Kun taas BeagleBonessa on 60 GPIO:ta, jolloin sitä voi käyttää 30:n eri valon tilan lukemiseen ja ohjaamiseen, ja muistelen että talossa on alle 30 eri valokytkintä. Joten yhdellä BeagleBonella voi tehdä kolmen Rasberryn työt, jolloin myös säästyy rahaa.

http://beagleboard.org/Products/BeagleBone Black
http://www.theregister.co.uk/2013/06/11/review_beagleboard_beaglebone_black/
http://www.linuxuser.co.uk/reviews/beaglebone-black-review

Myöhemmissä postauksissa tulee sitten itse ohjelmoinnista enemmän.
http://www.armhf.com/index.php/using-beaglebone-black-gpios/



lauantai 6. heinäkuuta 2013

Power8 workshop

Lisää leluja isännälle; oli verkkokauppa.com:ssa erikoistarjouksessa Power8 workshop, jos sattui olemaan hereillä oikeaan aikaan ja nopea käyttämään hiirtä tilausta tehdessä (hyvin rajoitettu määrä tuli nettiin myyntiin).

"Täydellinen kodin liikuteltava verstas, jossa yhdessä paketissa on pystyporakone, pöytäpistosaha, pöytäpyörösaha, akkuporakone, akkupistosaha, akkukäsisirkkeli, pöytävalo ja akkukäyttöinen taskulamppu." - Pakkohan se oli tilata kun maksoi vain 99e :)

Sitä en kyllä tiedä onko tuo hyvä, mutta eiköhän tolle pikku rakentamis- ja harrasteprojekteissa käyttöä löydy.

Kaivelin youtubesta vielä mainosvideon.



torstai 4. heinäkuuta 2013

10K ja aluskatetta pukkaa

Sehän on mennyt 10 000 rikki tuossa lukijalaskurissa.

Tiedostamme kyllä, että meidän äidit ja iskät käyvät lukemassa täällä joka jutun, samoin kun muut tutut ja sukulaiset, mutta kyllä tuohon kymppitonniin mahtuu varmasti muutama muukin lukija :) Kiva, että täällä vieraillaan, se nyt on aivan hölynpölyä, että "itsellemme me vaan tässä kirjoitellaan". Jos itselle kirjoittaisi, niin ei todellakaan tarkistaisi kirjoitusvirheitä niin tarkasti (kyllä, nämä tekstit ovat jopa oikoluettuja, ihan vaan hämäykseksi on niitä kirotusvireitä pilvinpimein). Kiitos.

Kävimme tänään tontilla vähän ihmettelemässä räystäs- ja otsalautakasaa, joka meillä on tarkoitus maalata kertaalleen ennen kiinnitystä. Tehtaan pohjamaalihan niissä jo onkin.

Samalla veimme tuliaisena rakentajille vähän Pullavaa ja kahvia. Hyvin sai kyseltyä ja rupateltua yksityiskohdista ja oli mukava tavata itse tekijät. Saatiin vähän suuntaa-antavia aikatauluarvioita siitä, että koska laudat pitää viimeistään olla maalattuna.

Räpsin kasan uusia kuvia. Nyt on aluskatteet melkein jo kaikki paikallaan.

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kattoristikot paikoillaan.

Käytiin tontilla vähän napsimassa kuvia. Kattoristikot ovat asennettuna, joten alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan tönön koko. "Tää nyt on vaan tällainen, pieni mökinpahanen" :D

Hyvän näköistä on, tuli oikein kehuja jämptisti tehdystä asennuksesta (kierreltiin tonttia muutaman ystävän kanssa, jotka on hiljattain rakentaneet omaa taloa) ja erittäin siististä työnjäljestä. Varmasti pysyy jälki hyvänä myös jatkossakin, pitää varmaan kiikuttaa jossain kohtaa pullapussia raksalle :-)

Komea on myös haaparivistö talon takana ja haapojen havina on mukavan rauhoittavaa. Toivottavasti pysyy hyvät kelit, tulee vauhdilla valmista.